hacklink
17. sep
 
Barn og unges oppvekst

Publisert: 09.aug.2017 10:21
Oppdatert: 09.aug.2017 10:25

Barns oppvekst og dannelse er foreldrenes ansvar.

Foreldreansvaret omfatter både å skape trygghet og tillit, innøve viktige normer for atferd, sette grenser for uheldig aktivitet og stimulere barnets forskertrang.

Barnets trygghet, personlig nærhet og intimitet, er grunnleggende for et harmonisk livsløp. Hensynet til barna må derfor prioriteres foran foreldrenes behov.

Skal dette lykkes, forutsettes det at foreldrene gis tid og mulighet til kontinuerlig samvær og nærhet, særlig i barnets to-tre første leveår.

Funksjonshemmede barn har samme rettigheter som andre barn og familien må gis nødvendig faglig og økonomisk støtte for å kunne gi barna best mulig levekår og livskvalitet.

Dette inkluderer ombygging av bolig og installering av nødvendig utstyr. Jf. universell utforming

Pensjonistpartiets politiske mål for oppvekst:

• Prioritere å legge forholdene til rette for en trygg og utviklende barne- og ungdomstid.

• Gi foreldrene like muligheter til permisjons- og offentlige støtteordninger i forbindelse med svangerskap, fødsel og/eller adopsjon.

Permisjon i denne forbindelse skal ikke svekke vedkommende sin opptjening av trygd og pensjon.

• Bidra til at barn i familier med ulike økonomiske ressurser, gis likeverdige utviklingsmuligheter og deltakelse i aktiviteter i og utenfor skoletid.

• Å bygge opp tilstrekkelig og forsvarlig regelverk og kvalifiserte råds- og veiledningskontorer som raskt og med klar hjemmel, kan tilby assistanse eller gripe konkret inn for å løse situasjoner i de tilfeller hvor det skjer samlivs- brudd, mishandling eller omsorgssvikt.

• Frivillige organisasjoner som arbeider for barns fritidsaktiviteter og velferd skal gis nødvendig støtte.

Politisk nestleder Pensjonistpartiet

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke