15. sep
 
Barne-fattigdom

Barnefattigdom på agendaen - sats på sosialfaglig kompetanse!

Hvert tiende barn i Norge lever i fattigdom, og mange av disse lever også i Hedmark. Det er viktig at disse barna og deres familier blir møtt med tiltak som virker. Profesjonsfaglig utvalg i Fellesorganisasjonen (FO) Hedmark vil peke på sosionomers og barnevernspedagogers unike kompetanse i møte med disse barna og familiene deres.

LES OGSÅ: Må vite at hjelpen hjelper

De siste ukene har vi eksempelvis kunnet lese i Hamar Arbeiderblad om barn som lever i fattigdom i Hedmark. Den 23. september skriver Hamar Arbeiderblad at Hamar kommune ikke har noe oversikt over hvilke familier som er fattige i Hamar, samtidig som de har som mål å forebygge og redusere barnefattigdom. Hamar kommune erkjenner at de har en vei å gå og jobber med forbedringer. 5. oktober etterlyser Løten Høyre tiltak mot barnefattigdom i kommunen og en mer offensiv holdning.

Sosionomer er utdannet med spesialisering på å forebygge, redusere og løse sosiale problemer. Videre har sosionomen kompetanse på å jobbe på både bruker- og systemnivå. Barnevernspedagogen er særlig utdannet for å passe på at alle barn og unge som lever under sårbare, dårlige eller farlige forhold får den hjelpen de trenger. De har et særlig fokus på barneperspektivet og barns oppvekstsvilkår. Profesjonsfaglig utvalg i FO Hedmark mener kommunene i Hedmark må satse på sosialfaglig kompetanse når man skal planlegge og iverksette tiltak rettet mot fattige barn, unge og deres familier.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke