Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Barnefattigdom

Publisert: 23.mai.2017 21:52
Oppdatert: 23.mai.2017 22:40

«Barnefattigdom må bekjempes» hører vi fra Frp/Høyre-regjeringen. Det skrytes av en bevilgning på 193 millioner kroner som tilskuddordning mot barnefattigdom. 192 millioner fordelt på 92.000 fattige barn, fordelt på 365 dager – det gir en sum på 5.74 kroner pr dag pr barn. 40 kroner pr uke er ikke mye i dagens Norge. Spesielt ikke når vi hører at de rikeste bruker «tusenlapper» på sine barn, slik en TV-reportasje i slalåmbakke berettet.

Fordelingspolitikken har slått feil, og politikerne gjør lite eller ingenting for å stoppe årsakene til skjevfordelingen av verdiene som arbeidstakere skaper for kapitaleierne. De «dyreste gavepakken» som Frp/ Høyre-regjeringen har gitt for å skape økte forskjeller er velferdsprofittørene som tar seg til rette i de offentlige pengekassene på bekostning av felleskapet og velferdsstaten.

Det er fritt marked for skatteplanleggere. Må sees i sammenheng med frislippet av finans- og valutamarkedene og inntog av internasjonale mekler- og revisorbyråer med kompetanse på pengeplasseringer. I tillegg privatiserer regjeringen lønnsomme offentlige virksomheter/ verdier som gir det offentlige inntekter. På toppen av det kommer alle multinasjonale selskapene som ikke betaler skatt til Norge i det hele tatt.

Bare i år bruker regjeringen 20 milliarder kroner mer fra oljefondets avkastninger. Det er omtrent samme beløpet Frp/Høyre-regjeringen gir i årlig skattelette, i all hovedsak til de aller rikeste. Gjennom denne type omdisponeringer har Frp, Høyre, Venstre og KrF åpnet for å forfordele de rike av oljefondet, verdier som egentlig tilhører våre etterkommere. Det er ikke annet enn et «demokratisk» utført ran av felleskapet fra regjeringen side i sin iver etter å øke forskjellene i Norge.

På toppen av dette betaler skattebetalerne en årlig EU-skatt – i bytte for en politikk som øker forskjellene. En debatt som søkes skjøvet under teppe. Det er disse forholdene som gjør fremtiden enda mer økonomisk krevende ovenfor dem som er avhengig av velferdsstaten, og en anstendig fordelingspolitikk.

I mellomtiden får Fremskrittspartiet og Høyre leve i sin fantasiverden om at 40 kroner pr uke i tilskudd til barn «bekjemper barnefattigdommen». Godt det snart er stortingsvalg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke