Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Barnefattigdommen

Publisert: 07.sep.2017 16:59
Oppdatert: 07.sep.2017 18:21

Karin Andersen skriver i HA 6. september om barnefattigdom. Det er det viktig og riktig å gjøre, selv om det ikke finnes noen lettvint løsning for å få barn ut av fattigdom.

SVs Kristin Halvorsen sa en gang under en TV-debatt med daværende statsminister Kjell-Magne Bondevik at fattigdom blant barn kunne utryddes med et pennestrøk. Deretter var hun statsråd i 8 år – og barnefattigdommen økte.

Heller ikke vi i Venstre har alle svar. Det å utvikle et fleksibelt arbeidsliv som inkluderer flest mulig av de voksne er nok det aller viktigste for å få ned barnefattigdommen. Følelsen av utenforskap kan være noe av det verste et barn opplever når familien har dårlig råd. Derfor har vi kjempet gjennom gratis kjernetid i barnehagen for barn i lavinntektsfamilier. Nå vil vi gå videre og utvide dette til også å gjelde SFO.

Regjeringen har bevilget statlige midler som skal brukes til fattigdomstiltak lokalt. Også disse midlene må økes. Karin Andersen er opptatt av barnetrygda. Det er jeg også. Men jeg mener at den må inntektsgraderes i framtida.

Mange setter barnetrygda inn på konto og sparer den til egenkapital for barna når de en gang skal etablere seg med egen bolig. En slik sløsing med penger har vi ikke råd til når oljealderen går mot slutten og vi må prioritere tøffere. Og i hvert fall ikke hvis vi skal bruke barnetrygda til å utjevne forskjeller. Inntektsgradering vil gi mest trygd til de som trenger det mest.

Det må også innføres en statlig minstenorm for sosialhjelpssatser som det ikke kan gjøres fradrag i selv om familien mottar barnetrygd.

Vi klarer nok ikke å avskaffe barnefattigdommen med disse tiltakene, men når det gis mer til de som trenger det mest tar vi viktige skritt for å bekjempe barnefattigdommen.

Fylkesleder og stortingskandidat for Hedmark Venstre

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke