Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Barnehage med god kvalitet til alle

0
Publisert: 17.mar.2015 04:00
Oppdatert: 17.mar.2015 07:23

Barnehageplass er en rett alle barn skal ha. Kvinnenettverket i Hedmark Arbeiderparti mener dette er et velferdssamfunnet sine viktigste redskaper for et likestilt arbeidsliv og en likestilt familie. Det å ha et solid oppbygd barnehagetilbud gir barn og voksne trygghet. Det er en trygghet at barn har det bra i barnehager, at de trives, leker og lærer. Det er også en trygghet om at en kan komme tilbake i arbeid når en ønsker det etter svangerskapspermisjon.

Vi ser med skepsis på regjeringens manglende satsing på barnehager. I forrige statsbudsjett ble ressurser til kontantstøtte prioritert framfor barnehage. Dette skaper utfordringer i kommunene, der virkeligheten tegner større behov for barnehager enn noen gang. Familier skal selv få velge hva de mener er best for barna, de fleste velger barnehage og da må kommunene fortsatt prioritere barnehager med kvalitet og nok plasser. Vi krever at den økonomiske rammen til barnehager økes og satses på i tråd med det folk vil ha.

Opptak til barnehageplasser skal ikke bestemmes av når på året et barn er født. Det er ikke riktig at barn som er født etter 1.september skal straffes med ikke å få barnehageplass. Familieplanleggingen skal ikke måtte ta hensyn til rigide offentlige inntakssystemer. Vi krever at regjeringen legger til rette for to barnehageopptak i året.

I barnehagene leker og lærer barn sammen med voksne. Kvalitet i barnehagene er en forutsetning for at foreldre sender barna dit. Det er viktig at barnehagene fanger opp og legger til rette for barn, uansett hvilke behov de har. Det sies at en allerede i barnehagen kan se hvilke barn som vil mislykkes i vårt samfunn. Dersom det er riktig må tiltak iverksettes med engang. Kvalitet i barnehagene er når alle barn blir sett som det unike enkeltmenneske det er. Vi krever at det utarbeides liste over tiltak som gir disse barna et best mulig utgangspunkt videre i livet.

Det er de ansatte i barnehagene som skaper det trygge livet for barna. Det er viktig at de ansatte har gode arbeidsplasser til planlegging og tilrettelegging. Det er også viktig at kommunene legger til rette for etter- og videreutdanning for de som arbeider i barnehagene. Gode rammevilkår til ansatte gir barn som lærer og trives. Vi vil legge til rette for barnehager med gode ledere, høy pedagognorm og god kompetanse blant alle i personalgruppa. Dette er kommunens ansvar og kommunene må ha handlingsrom slik at de kan prioritere barnehager enda mer.

Kvinnenettverket vil løfte fram barnehage som en viktig institusjon det må satses på her og nå. Det er barna som går i barnehagene nå som formes til morgendagens voksne, de fortjener kun det beste.

Styringsgruppa i kvinnenettverket i Hedmark Arbeiderparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke