17. sep
Barn: Fine barnehager i Hamar.
Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
 
Barnehageforeldre, foren eder!
Vi er tre foreldre med barn i Hamars barnehager. Som noen av Hamars ordførerkandidater også erfarte nylig, er dette fine barnehager med ansatte som gjør sitt beste for barna.

Likevel bekymrer vi oss også for hvordan kommunen driver sine barnehager. Det er en bekymring vi nok deler med mange andre foreldre i Hamar.

Kommunen planlegger nå omfattende kutt i barnehagenes driftsbudsjett. Som foreldre blir vi ikke bare bekymret, men også forvirret. Skal bemanningen kuttes? Skal barnehager legges ned? Er det måter å spare penger som ikke går utover kvaliteten i barnehagetilbudet?

Ryktene svirrer blant foreldre vi snakker med og i det offentlige rom. Hvor skal kuttene komme? Noen av oss har bedt kommuneadministrasjonen om en orientering til foreldrene, uten hell. Kort sagt fremstår informasjonsbehovet stort.

Vi er opptatte av å belyse de politiske partienes standpunkt når det gjelder barnas oppvekstvilkår i Hamar kommune. Er alle partiene samstemte i at 60 millioner kroner skal kuttes i kommunens driftsbudsjett? I hvilken grad ønsker de ulike partiene å skjerme barnehager og skoler? Hva er hvert partis konkrete planer for innsparinger - om ikke i ører så i alle fall i kroner?

Kommunale innsparinger blir helt sikkert belyst i høstens valgkamp. Imidlertid vil viktige føringer bli lagt før den tid. Vi ønsker derfor å jobbe for bedre informasjon til foreldrene fra en mer lydhør kommuneadministrasjon og tydeligere partipolitikere. Vi håper at foreldre med barn i Hamars barnehager (og skoler) blir med på veien. Som et første steg, inviterer vi dere til samling på Facebook-gruppen Barnehageaksjonen Hamar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke