Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Morten Aspeli
Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad
 
Barnehager: svar fra Ap
Når vi kan øke antall ansatte i barnehagene for å øke voksentettheten kan vi ikke si nå.

Publisert: 27.mai.2015 04:00
Oppdatert: 27.mai.2015 08:46

I et leserinnlegg i Hamar Arbeiderblad 18. mai spør Camilla M. Bjerke Jevanord oss ordførerkandidater om vi vil øke voksentettheten i barnehagene. Svaret fra Hamar Arbeiderparti er ja det vil vi, når økonomien i Hamar kommune tillater det.

Hamar Arbeiderparti har siden tidlig på 1970-tallet satset mye på å bygge ut barnehager for å sikre et godt barnehagetilbud. Hamar var den første bykommunen i Norge med full barnehagedekning og allerede i 1990-årene hadde vi full barnehagedekning.

Barnehagen er det første steget i utdanningsløpet. Vi vil at alle barn skal gå i barnehage, fordi barnehagen er en viktig arena for lek, læring og sosial utjevning.

Kvaliteten i barnehager er avgjørende for at barna får de kunnskapene, holdningene og ferdighetene de trenger i morgendagens kompetansesamfunn. Derfor er innhold og kvalitet viktig.

Og det er de ansatte som er den viktigste ressursen for å sikre de gode barnehagene, fordi det er de ansattes kompetanse, motivasjon og engasjement som skaper kvalitet. Derfor vil vi følge opp barnehageplanen «Strategi- og utviklingsplan for barnehagesektoren mot 2020», slik vi var med og vedtok planen den 18.09.2013.

Visjonen for Hamarbarnehagene er «Trygg, lekende og lærende». Denne visjonen og de mål vi har for barnehagetilbudet i Hamar står vi selvsagt fullt og helt bak. Men vi tar innover oss den økonomiske situasjonen kommunen er i nå og tar det ansvaret vi har for å justere kursen. Vi har kun de pengene vi har til rådighet, og ikke noe mer. Så når vi kan øke antall ansatte i barnehagene for å øke voksentettheten kan vi ikke si nå. Vi er opptatt av å være ærlige og tydelige så derfor er svaret vårt slik.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke