16. jul
 
BBL og partipolitikk

Publisert: 11.jul.2019 14:04
Oppdatert: 11.jul.2019 14:10

En kan mene mye om BBL, men et politisk parti er det ikke, slik som tre listekandidater fra BBL framstiller det i HA 6.7.

Definisjonen av et politisk parti er: Et politisk parti er en sammenslutning av personer som har et visst sammenfallende syn i politiske spørsmål og ønsker å øve innflytelse på politiske beslutninger.

By og bygdelista på Hamar er pr. definisjon en politisk uavhengig liste. Jeg synes de tre representantene argumenter godt for hvorfor de ikke er et politisk parti, men uavhengige. De ser ikke sammenhengen mellom politikken som skjer på de tre nivåene, storting, fylke og kommune.

Jeg har mitt politiske engasjement i Arbeiderpartiet fordi jeg ser sammenhengen og ønsker å påvirke politikken på alle tre nivåene, til Hamars beste.

Jeg er stolt av vårt demokrati som ved frie valg velger inn personer som ivaretar våre interesser. Derfor blir jeg oppriktig lei meg når folkevalgte på storting omtales som «når Oslo bestemmer». Alle land har et parlament og det ligger stort sett i hovedstaden, men de som sitter der kommer fra hele landet. Også Hamar er så heldig at vi har en representant i Stortinget, Anette Trettebergstuen, som snakker vår sak.

Til slutt så sier de tre at alle partier er enige om at alle ønsker flest mulig heltidsstillinger. Mulig det, men det har ikke skjedd uten et sterkt fagligpolitisk engasjement. Det er nettopp i arbeidslivsspørsmål vi har det beste eksemplet på at et stort engasjement på alle nivåer gir resultater. For BBL finnes det ingen «deltidskrise» på Hamar. For oss i Arbeiderpartiet vil «krisen» være der helt til alle som vil kan jobbe heltid.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke