hacklink
18. sep
Økonomi: Regnbuealliansen med Einar Busterud som leder har som mål å få orden på Hamar kommunes økonomi.
 
BBLs visjon eller drøm
Ordfører(kandidat) for By- og bygdelista, Einar Busterud, hadde et interessant leserinnlegg i HA 22. september. Her presenterte han sin og BBLs visjon for Hamar.

0
Publisert: 03.okt.2015 04:00
Oppdatert: 03.okt.2015 03:59

MENINGER

Hovedbudskapet i Busteruds visjon er at Hamar er «Innlandshovedstaden» og den viktigste byen i Innlandet. Byutviklingen må fortsette, og de store investeringene hittil er bare første steget. Byen må vokse seg stor; vi må ha flere arbeidsplasser og flere innbyggere – noe som vil gi økte skatteinntekter og flere hender til næringsliv og offentlige etater. Vi må utnytte mulighetene som ligger i dobbeltsporet jernbane. Hamar vil i fremtiden bli en del av Stor-Oslo.

Dette er fine ord, som mange av byens politikere og innbyggere vil kunne slutte seg til. Og som valgflesk er visjonen effektiv. Det er bare det at det er forskjell på «visjon» og «drøm». En visjon må bygge på fakta og forståelse av fremtiden, og da kan ikke den visjonære være utstyrt med skylapper. Busterud skriver at «nøkkelen til å lykkes er en felles forståelse for hva vi vil oppnå». Jeg tror nøkkelen til å lykkes ligger i å utforme en visjon som bygger opp under den virkelighet vi ser foran oss. Men rett skal være rett: Visjonen har også noen fornuftige mål, som jeg ikke har referert.

Busterud underslår at det er mørke skyer i horisonten. Han nevner ikke global oppvarming, klimaendringer og matmangel med et eneste ord, selv om dette har kommet veldig nært oss de siste årene. Han nevner heller ikke at oljevirksomheten er i ferd med å stagnere, at arbeidsledigheten øker, og at vi må omstille oss til nullvekst og nøkternhet; heller ikke at befolkningsveksten i Innlandet er mye lavere enn det politikerne prøver å innbille oss. Jeg viser for øvrig til mitt leserinnlegg, «Drømmen om evig vekst», som sto i samme utgave av HA som Busteruds innlegg.

Det er å håpe at byens innbyggere ikke tar Busteruds «visjon» for annet enn det den er: en «våt drøm». Som kjent, så pleier slike drømmer å gå over når man kommer litt opp i årene. Gratulerer forresten med 62-årsdagen, Einar Busterud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke