Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Bedre togtilbud og elektrifisering

0
Publisert: 13.feb.2016 04:00
Oppdatert: 13.feb.2016 08:16

Om Tonje Granmo i AUF har fått inntrykket av at Frp ikke er interessert i å elektrifisere Røros- og Solørbanen er det kanskje på tide med ørevask og briller. Hedmark Frp har vært pådriver for elektrifisering i årevis, og senest mandag hadde vi møte med transportkomiteen hvor dette var en av våre krav til NTP. Denne regjeringen overtok et etterslep på jernbane på 16 milliarder kroner. Høyre/Frp-regjeringen har sørget for at dette etterslepet krymper for første gang på flere tiår.

Alle er opptatt av at toget går, og at billetter lar seg kjøpe, og det til en overkommelig pris. Dette er ikke akkurat tilfellet med NSB sånn det driftes i dag. Jeg blir mer overrasket om toget kommer til rett tid enn om det er forsinket. På Rena er det ikke mulig å få kjøpt billetter, men for å være sikret sitteplass må man ha kjøpt billett på forhånd. Dette er tungvint for alle som ikke bruker NSB-appen.

I tillegg er kapasiteten for liten, det er alltid noen som står på toget fra Rena, og selv om billettene er utsolgt setter man aldri inn et ekstra togsett. Prisen er heller ikke mye å skryte av, det er langt billigere for meg å kjøre bil enn tog mellom Rena og Hamar. Så hvorfor i alle dager skal vi så absolutt tviholde på et system som så åpenbart ikke fungerer?

Fly, buss og enkelte togstrekninger som Gjøvikbanen er allerede konkurranseutsatt og selv om private driver mange av selskapene har de et godt tilbud til sine passasjerer.

Jeg vil minne Granmo på en tid med bare en statlig TV-kanal, en tid hvor det tok flere måneder å få kjøpt seg en telefon og Telenor var det eneste selskapet å ringe med. Vi i Frp har en grunnleggende holdning til at staten ikke trenger å drive med alt. Fler og fler statlige monopoler oppheves til fordel for fri konkurranse, ingen blir gjeninnført. Dette vitner jo om at det Ap og flere andre bedriver er nettopp skremselspropaganda og at Frp har helt rett. Konkurranse gir bedre tilbud.

Fylkestingsrepresentant Hedmark Frp

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke