16. sep
 
Befolkningsutvikling under kontroll

Publisert: 25.jan.2019 14:12
Oppdatert: 25.jan.2019 15:08

Statsministeren fokuserte i sin nyttårstale på at det er nødvendig at landets kvinner føder flere barn. Er det rett med en slik oppfordring fra landets statsminister? Kloden er allerede sterkt overbefolket.

Noen dager etter talen tok NRK-Dagsnytt 18 opp dette til debatt. Der deltok en av de fremste forskere fra Statistisk Sentralbyrå (SSB), Holmøy. SSBs beregninger viser at dagens fødselsrate for kvinner (ca.1,5 barn) sett sammen med laveste SSB alternativ for innvandring, gir Norge en total befolkning fram til 2050 på 6,1 millioner. Dette er en befolkningsutvikling under kontroll. Det forutsetter at årlige inntak av asyl/kvoteflyktninger holdes under streng statlig kontroll. Det vil si et samlet årlig flyktningeinntak på omlag 3-4.000.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke