Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Begge til skade for naturen
Sykler og skutere.

Publisert: 19.nov.2015 04:00
Oppdatert: 19.nov.2015 09:02

Muskeldrevne hjelpemidler som terrengsykler skader naturen selv uten motor. Nå vil miljøministeren også tillate sykler med hjelpemotor. Naturen blir etter hvert forandret til en arena for ulike fremkomstmidler i stedet for et pusterom for dyr og for mennesker til fots.

Sykler setter spor og krever langt mer omfattende klopping enn det som er nødvendig for fotgjengere, det gjør ikke skuterne. Skuterne lager mer støy enn syklistene, men snart kommer de elektrisk drevne, hva da?

Naturen blir ikke så spennende lenger når tekniske innretninger som vi omgir oss med til daglig også kommer etter oss i terrenget. I naturen er det annerledesfølelsen og det enkle liv vi tiltrekkes av. Stillhet og ensomhet er et behov for mange. De samme følelsene er medvirkende til at mange fotgjengere også misliker syklister på stiene. Mestringsgleden ved å nå et fjernt mål til fots eller på ski blir ødelagt når det dukker opp en syklist eller skuter ved målet.

Det er på høy tid at terrengsykling blir begrenset til noen få traseer før de få stiene som er igjen også blir vandalisert av treningskåte syklister. Det er mer enn nok av skogsbilveger der syklistene kan trene kroppen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke