Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Begynte Sylvi Listhaug i feil ende?
Flyktningsituasjonen.

Publisert: 01.feb.2016 04:00
Oppdatert: 01.feb.2016 10:05

Vår nye integreringsstatsråd Sylvi Listhaug startet flyktningarbeidet med å stramme inn og få sendt ut flyktninger fra landet vårt. Men begynte hun ikke i gal ende?

Det kunne jo være så mye annet å ta fatt i mens flyktninger fikk roa seg ned etter en slitsom og farefull ferd. Rundt om i Norge hadde mange vært flere år i asyl uten å få vite om de skulle få bli eller ikke. Hadde det ikke gått an å få opp kapasiteten her? Ja, slik kan vi spørre som ikke helt skjønner oss på dette.

Ved årsskifte da Listhaug begynte, satt det 5.000 flyktninger i asyl som ikke kom seg ut i kommunene for å begynne sitt nye liv. Ta seg arbeid fikk de jo ikke lov til. Språket er inngangsbilletten til ethvert land, og uten utdanning kommer man ikke langt. Har det ikke blitt gjort for lite her? Mange av oss fikk vondt da vi fulgte med i hva som skjedde nord i Norge med redde flyktninger som trodde de hadde kommet til ett trygt land.

Så ble det en lise å høre hva Thorbjørn Berntsen forkynte. «Vi kan faen ikke holde på sånn. Vi kan ikke bygge murer, piggtrådgjerder og sende folk i hytt og pine uten at de får anstendig behandling.» Han er ikke alene om slike synspunkter. Det er jo ikke så lenge siden norske menn og kvinner reddet livet ved å komme seg over til Sverige, England og Amerika.

Så spørs det da hvordan vi møter disse som skal få bli, skepsis blir det vel på begge sider. Å være fremmed i et nytt land med annet språk, med andre normer, lover og kultur kan ikke være så greit. Vi kan vel også ha noe å lære av dem. Religion er jo viktig i landene som flykninger kommer fra, og mange tilhører Islam. Viktig for god immigrasjon kan være at imamene, lederne i samfunnet er godt inne i norske lover, regler og norsk kvinnesyn. Det har vel ikke alltid skjedd.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke