16. sep
 
Behandles ikke slik jødene ble behandlet
Dagens innvandrere.

Publisert: 09.okt.2015 04:00
Oppdatert: 09.okt.2015 10:13

1. oktober hadde Erik Kristiansen et Signert-innlegg i HA med tittelen «15 kinesere og to negere». Det virker som hovedbudskapet er at et kritisk syn på dagens innvandring er av samme ulla som behandlingen av jødene fram til og under andre verdenskrig.

Det er liten tvil om at jøder har blitt horribelt behandlet. Spørsmålet er om behandlingen har likheter med behandlingen av dagens fremmedkulturelle innvandrere.

Kristiansen skriver det ikke, men mange av dem kommer fra Midtøsten og Afrika, og mange er muslimer. Det er spesielt uheldig å sammenligne behandlingen av muslimske innvandrere med hvordan jødene ble behandlet.

Det er faktisk å snu saken på hodet, siden mange muslimer går langt i å ville behandle jødene slik jødene ble behandlet før og under krigen.

Mange muslimer benekter Holocaust, mange hyller Holocaust, og mange har et syn på jøder som passer godt med nazismens syn.

En av Midtøstens muslimske ledere under krigen, stormufti al-Husseini i Jerusalem, en slektning av Yasser Arafat, la planer for jødeutryddelser i Midtøsten sammen med Hitler. al-Husseini var Hitlers hedersgjest i Berlin, og Hitler hadde sans for islam.

Jeg verdsetter Kristiansens omsorg for jøder, selv om den synes å gjelde mest for jøder som døde for mange år siden. Omsorg for dagens jøder bør medføre uro over at antallet muslimer i Europa øker sterkt.

Mange jøder i dagens Europa skjuler sin identitet, og mange forlater Europa. Den viktigste grunnen er nok religionen som styres av boken som ikke minst forskriver hva som må gjøres med jøder, og som mange tar bokstavelig.

Jødenes historie bør ikke misbrukes til å underbygge en innvandring som har et helt annet omfang og helt andre konsekvenser enn jødisk innvandring noen gang har kunnet ha.

Også statsministeren, blant mange, har benyttet sammenligningen med jødenes historie, men den blir ikke riktigere av den grunn. Mye annet i Kristiansens innlegg kan fortjene en kommentar.

Jeg nøyer meg med det han skriver om Aylan, gutten som druknet på stranden. Det er trist at barn drukner, men hadde ikke familien bodd i Tyrkia i tre år før faren ville til Europa for å få tannbehandling?

Brukte tradisjonelle medier à la NRK og HA tragedien til propaganda?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke