Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Behandlingen i kommunestyret

Følgende vedtak ble enstemmig vedtatt i kommunestyremøte 21. november 2018:

Med bakgrunn i denne sak 89/18 samt sak 31/15 konstaterer vi at Stange kommune ikke har et tilfredsstillende kvalitetssikringssystem når det gjelder investeringsprosjekter.

Dette er også tidligere påpekt og kommunestyret ber rådmannen snarest legge fram prosedyrer for gjennomføring og koordinering av investeringsprosjekter.

Sakene om nedleggelse av Nordstad barnehage og bygging av Nedre Tømte barnehage fikk et alvorlig søkelys på seg etter formannskapsmøtet 7. november. Avisoppslag fra driftsutvalget om blanke stemmer og ugyldige vedtak, samt et sterkt engasjement for bevaring av Nordstad barnehage, gjorde at vi gjennomgikk hele saken om Nedre Tømte barnehage for å forstå Nordstad barnehages skjebne.

Vi fant mange saker som for så vidt har handlet om Nedre Tømte, men ikke en sak med endelig byggevedtak, romprogram og økonomi, som rådmannen selv i budsjett for 2017 hadde sagt han skulle komme med. Vi etterspør i formannskapet endelig vedtak om utbygging av Nedre Tømte barnehage. Saken kom så opp i onsdagens formannskap og kommunestyremøte.

Rådmannen beklager nå at byggeprosessen av barnehagen er iverksatt uten at rombehov og økonomisk ramme er framlagt for politisk behandling, i egen sak. Rådmannen har i denne saken, ikke sikret den nødvendige koordineringen og beklaget dette.

Oppsummert om denne saken vil vi si:

Det er ikke greit at kostnader til nye investeringsprosjekter blir lagt rett inn i budsjetter uten at grunnlaget for kostnadene er politisk behandlet. Kommunestyret er valgt av folket for å styre kommunen på vegne av innbyggerne i Stange, og da må selvsagt kommunestyret kunne ha en mening om utførelsen og kostnadene av nye bygg i regi av Stange kommune. Nedre Tømte barnehage blir nå bygget uten at kommunestyret har noen mulighet til påvirkning.

Vi kan godt si det er pinlig at ingen politikere har oppdaget systemsvikten i byggesaken om Nedre Tømte tidligere. Men jakt i møtekalenderens jungel, etter vedtak, for å forstå en sak er ikke politikeres ansvar og ikke slik det skal være.

Vi må kunne stole på at rådmannen legger fram saker og foreslår vedtak som er riktige, i de ulike sakers gang. Vedtak skal bygge på forsvarlig og åpen saksbehandling. Det er til slutt kommunestyret som er ansvarlige for de vedtak som fattes.

Vi er glad rådmannen nå beklager saken om Nedre Tømte barnehage i fullt monn, men sett i lys av nesten tilsvarende beklagelser i byggesaken om flerbrukshallen i Ottestad i 2015, har det vært viktig for opposisjonen å jobbe fram en politisk enighet om vedtakene som skulle fattes i denne saken. Derfor er vi fornøyd med at vårt initiativ til et felles vedtakspunkt ble enstemmig vedtatt i kommunestyret. Nå er det viktig at Stange kommune får gode rutiner og kvalitetssikringssystemer på plass når det gjelder byggeprosjekter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke