15. sep
 
Behold det i Hamar!
Arkivet.

Publisert: 13.jan.2016 04:00
Oppdatert: 13.jan.2016 11:32

Regjeringen har åpnet for en større omorganiseringsprosess av arkivverket, noe som medfører at Statsarkivet på Hamar og dermed flere arbeidsplasser kan være i faresonen.

Statsarkivet på Hamar er en solid og for Innlandet meget viktig statsinstitusjon som snart fyller 100 år. Gjennom dette arkivet er viktig regional statlig historie godt ivaretatt og meget publikumsvennlig tilgjengeliggjort for både allmenhet, forskning, historikere og som mulig rettskildegrunnlag.

Statsarkivet på Hamar har også tatt vare på en del viktige private arkiver, med stor lokal eller regional tilknytning.

Les også: Arkivene skal bestå

Å ha en slik aktiv og viktig institusjon lokalisert i egen region er avgjørende for å dokumentere historien og dermed ivareta røtter og identitet. For lokalhistorikere, slektsforskere og mange andre er slike arkiv nærmest uerstattelige.

En stor og viktig frivillig innsats fra lokalhistorikere og andre vil kunne bli vanskeliggjort dersom Statsarkivet kraftig reduseres, eller i verste fall nedlegges, noe som ville være meget trist. Hedmark og Oppland fortjener å få beholde sitt eget statsarkiv på Hamar, både med tanke på arbeidsplasser og på arkivets samfunnsmessige betydning.

Det er å håpe at opposisjonen på Stortinget sammen med KrF og Venstre får stoppet denne prosessen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke