16. sep
 
Beholde kompetansen blir viktig

Publisert: 02.sep.2018 08:37
Oppdatert: 03.sep.2018 09:22

Styremøteforslaget om å ta ned 57 senger, derav 20 senger i Divisjon Elverum-Hamar er vedtatt i Sykehuset Innlandet. Våre medlemmer opplever allerede en effektiv og hektisk arbeidshverdag. Derfor skaper vedtaket mye bekymring hos oss divisjonstillitsvalgte for Norsk Sykepleierforbund (NSF). Konsekvensene av de vedtakene som fattes høyt oppe i systemet vil ramme den enkelte sykepleier i møte med pasienten. Vi møter stadig diskusjoner over hva som er «god nok» pasientbehandling og sykepleie. Skal økonomi og innsparingstiltak gi oss så stramme vilkår og lite folk på jobb at man kan utføre kun «god nok» behandling og sykepleie? Vi møter diskusjoner om hva som er kvalitet, og hva som er service. Den enkelte sykepleier ønsker å utøve god sykepleie, for den enkelte pasientens behov. Det er avhengig av både kvalitet og service.

Kan de som fatter vedtak også fortelle hva vi skal slutte med? Er det de ekstra 5 minuttene på å informere pasient og pårørende? Er det det ekstra vannglasset til pasienten fordi han eller hun ønsker seg kaldt vann til tablettene? Den ekstra turen innom et pasientrom fordi du er urolig for hvordan det egentlig står til? Disse små tingene utgjør stor forskjell for pasient og pårørende og gir følelse av trygghet og ivaretakelse. Alle ansatte har ansvar for å forholde seg til den økonomiske situasjonen, og utføre jobben så kostnadseffektivt som mulig, men pasientens behov for sykepleie må komme først. Det ansvaret har vi påtatt oss i kraft av vår autorisasjon. Ansvar for å legge til rette for at dette skal være mulig tilligger systemet.

Styreleder Engers uttalelse på onsdagens styremøte om at «folk må heller slutte hvis de ikke orker å forandre seg litt», var meget uheldig, noe hun selv innrømmer i etterkant. Hun sier også at «Jeg vet at de ansatte jobber særdeles samvittighetsfullt, og at de stadig utvikler måten de jobber på», noe hun har helt rett i. Vår opplevelse er at sykepleiere i divisjon Elverum-Hamar har vært gjennom mange omstillingsprosesser, og vil fortsatt være med i mange.

Vi mener nøkkelen til å få til dette er å verdsette hver enkelt sykepleiers kompetanse, og jobben de gjør. Om folk ønsker å finne seg et annet arbeid, betyr det et tap for Sykehuset Innlandet. Vi står overfor en sykepleiemangel som er stadig økende. I tillegg står vi overfor en økende mangel på spesialsykepleiere, spesielt innenfor anestesi, operasjon og intensiv. Denne spesialkompetansen er helt nødvendig på et sykehus, der inntekter er basert på hvor mange pasienter man klarer å behandle. Andre fagområder mangler også spesialsykepleiere.

Vi divisjonstillitsvalgte i NSF vil følge tett på organiseringen fremover, vi skal delta i omstillingsprosessene og sørge for at våre medlemmer blir ivaretatt i forhold til lov og avtaler. Det må være et mål i disse prosessene at fagmiljøene opprettholdes svært gode, slik at pasientene får beste sykepleie og behandling, og ikke bare det udefinerbare «godt nok». Beholde og utvikle kompetanse vil være en nøkkelfaktor i dette.

Divisjonstillitsvalgt Sykehuset Innlandet Elverum- Hamar, Norsk Sykepleierforbund

Stedfortredende divisjonstillitsvalgt Sykehuset Innlandet Elverum- Hamar, Norsk Sykepleierforbund

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke