17. sep
 
Behov for holdningsendring
Seniorpolitikk

Publisert: 26.apr.2016 04:00
Oppdatert: 26.apr.2016 09:14

En stor del av befolkningen lever nå i over 20 år som pensjonister. Noen er glade for det, mens andre opplever å bli satt utenfor et samfunn som ikke lenger vil dra nytte av deres kunnskap, kompetanse og erfaring. Mange seniorer har fortsatt stor arbeidskapasitet, men opplever diskriminering og utstøting fra arbeidslivet. Det er behov for holdningsendringer og heller se mulighetene for særskilt rekruttering av godt voksne (over 67 år) til arbeidslivet. En god seniorpolitikk må motivere flere til å stå lenger i arbeid.

Like viktig er gode ordninger for arbeidstakere som på grunn av slitasje må trappe ned eller slutte tidligere enn den generelle pensjonsalderen. Det må legges til rette for gode overganger mellom full yrkesaktivitet og pensjonisttilværelse, eks. trappe ned og arbeide deltid tilpasset den enkelte.

Men å bli pensjonist er for mange en ny mulighet for å gå inn i frivillig arbeid og nye, spennende aktiviteter. Frivillig innsats har en dobbel funksjon: den gir mye inspirasjon, glede, nye venner og den forebygger ensomhet. Frivilligheten må rekruttere og legge til rette for en mangfoldig frivillig innsats med muligheter for seniorer til å bruke sin profesjon i et frivillig engasjement.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke