15. sep
 
Behov for økt kapasitet krevet dobbeltspor
Jernbanedebatten

Publisert: 12.jan.2016 04:00
Oppdatert: 12.jan.2016 09:42

Anne Lise Bakken går, som leder i Dobbeltspor snarest, sterkt ut i Hamar Arbeiderblad 7. januar. Hun prøver, slik vi ser det, å skape en frykt om at dobbeltsporet aldri kommer til Hamar, hvis det ikke kommer innen 2024, slik dagens Nasjonale Transportplan (NTP) skisserer.

Det virker som om denne aksjonen mener at kommunene må bli enige om det Jernbaneverket (JBV) foreslår, ellers mister vi dobbeltsporet for alltid. Moss med minst 24 års utsettelse blir brukt som skremsel.

Les også: En god jernbaneløsning snarest

Anne Lise Bakken, med sin lange fartstid som politiker, burde ha større tillit til dagens politikere. Når Stortinget har lagt inn Inter City-utbyggingen i gjeldende NTP, så er det fordi behovet for økt kapasitet er til stede. Om det skulle skje, at lokale utfordringer utsetter byggestart noe, så blir ikke behovet mindre for dobbeltspor i fremtiden.

Dobbeltsporet gjennom Hamar vil bli bygget av en eneste grunn – behovet for økt kapasitet for person- og godstrafikken. Denne ene grunnen er så god at det ikke er grunn til å frykte en eventuell utsettelse, om nå det skulle bli resultatet!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke