Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Beklager på det sterkeste

Publisert: 01.aug.2018 14:42
Oppdatert: 01.aug.2018 14:57

Hamar kommunestyres vedtak om boikott av varer fra okkupert territorium. I HA tirsdag 31. juli applauderer Bernt Wold boikottvedtaket. Jeg beklager det på det sterkeste.

Vedtaket ble gjort etter et initiativ fra 300 hamarborgere om å boikotte varer fra Israel, nærmere bestemt fra det som kalles Vestbredden men som er Israels gamle kjerneland Judea og Samaria. Når kommunestyret først gjorde dette meget ukloke vedtaket var det riktig at det ble utvidet til å gjelde okkuperte områder alle steder, noe som Bernt Wold og innbyggerinitiativet ikke hadde i tankene.

Boikottvedtaket hjelper ikke palestinerne! Den palestinske fredsaktivisten Bassam Eid sier: - Hvis de såkalte pro-palestinske aktivister virkelig ønsker å hjelpe, bør de kreve frihet, menneskerettigheter, demokrati og rettferdighet for palestinerne. Boikott av Israel hjelper oss ikke. De fleste palestinere støtter ikke boikott.

I dag arbeider ca. 100 000 palestinere i Israel og ca 30.000 arbeider i det som blir kalt bosettinger på Vestbredden. Allikevel er arbeidsløsheten på Vestbredden ca 18 prosent ifølge Verdensbanken. Dersom boikott gjør at disse arbeidsplasser ikke lenger er levedyktig blir de flyttet, slik det skjedde med Soda Stream. Arbeidsledigheten vil da øke og palestinerne får det enda vanskeligere.

At lederne i Hamars vennskapsby Khan Younis på Gaza er enig i boikottvedtaket er ikke så rart. Israel har ingen virksomheter på Gaza og da påvirker ikke boikott livet til de som bor der heller. Imidlertid er det mange i Gaza som jobber i Israel.

Så til den norske båten som Bernt Wold nevner som ble kapret i Internasjonalt farvann utenfor Gaza, med medisinsk utstyr og fredelig mannskap om bord. Jeg har ingen grunn til å tvile på at det i denne båten var fredelig mannskap. Imidlertid er det ikke det i alle båter som kommer sjøveien til Gaza og det er heller ikke bare medisinsk utstyr. Derfor har Israel innført en helt lovlig sjøblokade. Jeg vil derfor gi Wold og Ship to Gaza et råd: Send hjelpen landeveien gjennom Israel neste gang så vil det bli mye lettere å få den inn.

Til slutt: Det er også mye å si om «ulovlige israelske bosettinger på Vestbredden» men det tillater ikke plassen denne gang.

Glåmdal Israelforening

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke