buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Benytt den enestående sjansen!

Publisert: 30.nov.2018 16:45
Oppdatert: 30.nov.2018 16:47

Jeg viser til utspillet fra Skanska og prosjektleder Taale Stensbye fra Statens vegvesen overfor samferdselsministeren omtalt i Østlendingen 23/11, omtalt som «unik sjanse» til å bli ferdig med vegbyggingen på Hedmarken. Et interessant utspill, men...

Jeg ser absolutt behovet for å bygge ut riksveg 25 mot Hamar, men det er jo ingen planer der som er vedtatt, og prosjektet vil dessverre ta mye dyrket mark. Derfor spørs det om man kan starte opp prosjektet allerede om to år, når veien i Løten/Elverum er ferdig, og da blir det annet prosjekt uansett.

Den unike sjansen er vel å gjøre seg ordentlig ferdig med vegen der man nå holder på å bygge. Det vil si at man bygger fire felt på riksveg 3 og et ordentlig toplanskryss ved Åkroken. Riksveg 3 er hovedåren for tungtrafikk mellom Oslo og Trondheim. Poenget mitt er at når du først bygger, koster det faktisk ikke så veldig mye mer å bygge en 18 meter bred motorvei enn en 12,5-15 meter bred tofelts vei med midtdeler og forbikjøringsfelter. Men det koster mye å bygge om veien senere (som man nå gjør med E6). Riksveg 3 i Løten og Elverum har omtrent samme trafikkmengde som E6 nordover fra Ulsberg i Trøndelag, hvor Nye Veier har beregnet at det er lønnsomt å bygge fire felt i stedet for to-tre som SVV opprinnelig hadde planlagt. Jeg tror derfor at det ville være fornuftig å bygge denne veien ordentlig når man først er i gang.

Jeg husker argumentasjonen fra SVV da man skulle bygge ny E6 mellom Jessheim og Minnesund og nord for Hamar på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. De mente at det ikke var behov for fire felt i overskuelig fremtid. 20 år senere måtte man utvide veien til en mye høyere kostnad og med konsekvenser i form av forsinkelser for trafikantene. Det blir noen år til trafikkmengden krever det, men benytt den enestående sjansen til å bygge ordentlig mens man nå holder på med dette prosjektet, så ikke historien gjentar seg!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat