15. sep
 
Beredskap i Norge

Publisert: 28.aug.2018 14:01
Oppdatert: 28.aug.2018 14:06

Jeg har ikke de eksakte antallet soldater i Norge foran meg nå, jeg bare vet at antallet er for lite. Spør våre kjære politikere hva 100 mann og kvinner i strid er! Våre politikere teller bare antall hoder og skryter av økte bevilgninger. De som styrer må forholde seg til realitetene når de uttaler seg. Hvor mange soldater av en styrke på 100 er til stadig operative ved en langsiktig situasjon? Spør våre politikere!

Hva den virkelige operative styrken er. Soldaten må sove, spise og ha perm for å passe på gårdsbruk slik at vi får mat. Hvor mange av de 100 er da til enhver til operative ved en langsiktig situasjon. Hele Norges nedbygde forsvar klarer neppe å forsvare Oslo.

Andre stikkord er vakthold og sikring av nøkkelpunkter mv for å ivareta infrastrukturen, det vil si trygg vannforsyning og matforsyning. Etter mange år i Forsvaret har jeg lært meg matte, det er stor forskjell på antall mann du har på lappen og antall operative.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke