Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Beredskapstjenesten i kommunen

0
Publisert: 11.mar.2015 04:00
Oppdatert: 11.mar.2015 07:04

Fagforbundet mener at de viktigste prinsippene som må ligge til grunn for den framtidige organisering av brann- og redningstjenesten er den lokale forankringa, gjennom kommunalt ansvar og eierskap, dimensjoneringsforskriften, med responstid og minimumsbemanning, kommunalt ansettelsesforhold blant de ansatte, samt muligheten til å organisere brann- og redningsarbeidet ut ifra lokal og regional risiko- og sårbarhetsanalyse. Kommunenes mulighet til å avgjøre hvordan brann- og redningstjenesten skal organiseres ut fra de konkrete lokale og regionale forhold er avgjørende.

Fagforbundet er også positive til at det blir stilt minimumskrav til størrelsen på særskilte stillinger, ettersom dette vil bidra til å skape større fagmiljøer og mulighet for lederne til å jobbe målrettet med øvelser, risiko- og sårbarhetsanalyser, samhandling, kompetanseheving, etc.

Det gir mulighet til å vurdere risiko- og sårbarhetsanalyser innenfor et større område, dimensjonere etter dette og ha oversikt over de ressursene som finnes. Ved større hendelser vil man kunne dra fordel av overordnet ledelse med en bredere oversikt.

Fagforbundet er av den oppfatningen at den nye politireformen ikke er til det bedre for lokalbefolkningen, viser til at antall politidistrikt skal reduseres betraktelig . Mange av dagens Lensmannskontorer vil bli lagt ned, som et resultat av dette . Hva vil skje med samarbeidet med de andre i beredskapstjenesten i kommunene.

Fagforbundet mener at det beste vil være og beholde alle yrkesgruppene innen beredskapstjenesten innad i kommunene , dette for og få ned responstiden og øke kompetansen både på politi , brann og ambulanse . Og at frakt av personer som i dag blir tatt hånd om av politiet ikke flyttes over til ambulansetjenesten, med mindre det er faglig forsvarlig.

Leder seksjon samferdsel og teknisk Fagforbundet Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke