16. sep
 
«Berget som fødte en mus?

0
Publisert: 18.aug.2015 04:00
Oppdatert: 18.aug.2015 07:05

I intervju med Aftenposten sier statsminister Solberg om kommunereformen at hun er fornøyd om 50 kommuner slår seg sammen. Norge vil da få ca.400 kommuner mot nå 428. Statsministeren slår dermed kraftig retrett i forhold til opprinnelig plan. Frps og Høyres plan er at Norge bør ha ca.100-150 kommuner. NHO har nylig lansert at de går for at Norge skal ha 77 kommuner.

Folket er sterkt uenig i disse planer om kommunemassakre. De vil kjempe for sin kommune og lokaldemokratiet. Det gir mindre byråkrati og mer nærhet til de folkevalgte. I stedet for kommunemassakre burde landet deles inn i noen få selvstyrte regioner. Det kunne blitt en nødvendig motvekt til dagens sterke sentralisering.

Det er å håpe at Erna Solbergs uttalelse til Aftenposten markerer at kommunereform blir «Berget som fødte en mus». Men spørsmålet er om statsministerens retrett er reell og ikke falske veer som gir seg etter kommunevalget?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke