17. sep
Konflikt: Det er streik i Orona.Foto: Heismontørenes Fagforening
 
Bertelsen tar feil
Det er streik i Orona. Salgssjef Bjørn Ove Bertelsen ønsker i HA 16. juni å tilbakevise alle falske nyheter som kommer fra Heismontørenes Fagforening.

Publisert: 20.jun.2018 15:54
Oppdatert: 20.jun.2018 16:57

La oss se på de fakta han presenterer:

1. Orona driver kun med lovlig innleie. Dette er nokså oppsiktsvekkende siden Erik Kristiansen har hevdet til samme avis at Orona ikke driver med innleie i det hele tatt.

2. Vi driver heller ikke med sosial dumping. Dette er en påstand, og ikke fakta. Kom med fakta, Bertelsen! De som vekselvis kalles underleverandører og innleide, hva har de i lønn, har de timebasert lønn, hva har de i overtidsbetaling, har de norsk yrkesskadeforsikring, har de ordentlig arbeidsavtale, hva slags diett- og overnattingsbestemmelser har de? Har de bedre betingelser enn de to som ble sparka på dagen i fjor høst etter å ha satt opp heiser for Orona?

3. Orona ønsker å tiltre avtalen om overenskomst. Utmerket – men så var det alle forbeholdene da. Etter at den gamle husavtalen løp ut har bedriften fått på plass en ny husavtale i rekordfart. Den ordentlige tariffavtalen vil de ikke ha gjeldende før 1.5.2019. Hvis du ønsker å tiltre tariffavtalen Bertelsen, hvorfor slik hastverk med å skrive en husavtale? Skal tariffavtalen bare gjelde noen av de ansatte?

Dette skrev Bjørn Ove Bertselsen i HA 16. juni.

Orona ville i virkeligheten ikke skrive under tariffavtale i det hele tatt, fordi kravet inneholder en innleieavtale som de ikke liker. Det er vel litt drøyt å påstå at bedriften vil inngå en avtale, når det viser seg at det bare er deler av avtalen de vil inngå?

Innleieproblematikken er en av de viktigste årsakene til at de ansatte krever tariffavtale, da det har vært mye innleie over lang tid, det var dette man ønsket å få inn i ordnede forhold – med å involvere de tillitsvalgte. En innleieavtale har alle andre seriøse heisbedrifter, hvorfor ønsker ikke Orona at de tillitsvalgte skal få innsyn i de innleides lønns- og arbeidsvilkår?

Bertelsen tar feil da han påstår at disse kravene er særskilte for hans bedrift. Det er nemlig slik at på alle de andre store bedriftene i Norge er disse kravene fra de ansatte allerede innfridd, av den årsak så slipper deres ansatte å streike. Men på Orona må de streike. Ønsker Orona å bli oppfatta som mindre seriøs enn de andre store selskapene i Norge?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke