hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Beste måling siden 2010
Oppslutningen om BBL i Hamar.

Publisert: 11.mar.2016 04:00
Oppdatert: 11.mar.2016 10:28

HA har gjennomført en lokal meningsmåling for Hamar. Oppsummeringen av denne i avisa er at «den store taperen er By og bygdelista som går kraftig tilbake». Det er riktig, sett i forhold til valget har oppslutningen gått tilbake med 4,9 prosent.

Denne oppsummeringen er like korrekt: «By og bygdelista gjør sin beste meningsmåling siden mai 2010, med et resultat på 22,3 prosent». Det er nemlig også et faktum.

BBL har deltatt i sju kommunevalg siden 1991. Hvis vi tar for oss siste måling før hvert valg (stort sett en uke før) og sammenligner med valgresultatet, får By og bygdelista i gjennomsnitt 8,5 prosent høyere oppslutning i valgene enn i meningsmålingene.

Årsaken ble omtalt i HA allerede 2. september 2003. Der er seniorrådgiver Bjarne Kristiansen i TNS Gallup sitert med følgende: «By og bygdelister, særlig så lenge før valgdagen, har en tendens til å få mindre andeler i meningsmålinger enn de gjør i valget». For BBL er altså denne forskjellen 8,5 prosent i gjennomsnitt gjennom sju valg.

Det skal tydeligvis mer enn sju valg til før HA oppdager fenomenet avisen selv skrev om for 13 år siden.

Legger vi 8,5 prosent oppå BBLs siste måling kommer vi til 30,8 prosent. Det er i så fall den nest høyeste oppslutning By og bygdelista noensinne har hatt, bare slått av det fantastiske resultatet i 2007.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke