Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
TRONDHEIM 20080910:
Eldre kvinne på velferdsenter. Får hjelp til å spise kake. Alderdom. Å bli gammel. Omsorg.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
NB! Modellklarert

Original bildetekst:
 
Bestemor ut på anbud?

Publisert: 09.jul.2019 15:21
Oppdatert: 09.jul.2019 15:29

«Valgfrihet» eller «kostnadseffektivitet» er de flotte ordene høyresiden slår om seg når de ønsker å privatisere offentlige tjenester. Det kan virke som partiene på høyresiden i norsk politikk har en inngrodd skepsis til at offentlige tjenester kan drives kostnadseffektivt og med høy kvalitet.

I ekstreme tilfeller som for eksempel i barnevernstjenesten er det blitt avdekket at store overskudd er kanalisert til utenlandske eiere. Penger som kommer fra norske skattebetalere og som skulle sikre det enkelte barn eller ungdom den beste tjenesten, er i stedet blitt til overskudd til milliardærer i London.

Sykehjem i Oslo som driftes av private kan ha gode tjenester for sine beboere, men de har også skapt store utbytter for sine eiere på bekostning av lønn og pensjoner for de ansatte.

Jeg sier ikke at offentlig drift er en garanti for høyere kvalitet, kostnadseffektivitet eller valgfrihet, men det er en garanti mot det presset konkurranseutsetting innebærer på kostnadskutt, lønns- og arbeidsvilkår og overskudd til eierne.

Med god styring på offentlige tjenester supplert med institusjoner drevet av frivillige- og ideelle organisasjoner med nullprofitt-policy, så har vi, etter min mening, ikke bruk for private aktører innen norsk velferd.

9.september er det valg, da kan du bruke din stemme for å si noe om hva din mening er om å konkurranseutsette offentlige tjenester. Det er på venstresiden du finner de partiene som sier nei til dette.

i

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke