hacklink
17. sep
 
Besværlig togparkering

Publisert: 20.mai.2019 16:53
Oppdatert: 20.mai.2019 17:02

Lars Eide i Bane Nor mener det ville være greit å beholde den nåværende togparkeringen. Ifølge media er matjord det aller helligste for å overleve. Ved å benytte det gamle hensettingsområdet på nåværende stasjon blir ikke en eneste kvadratmeter matjord berørt.

Her er det en god vognhall, der togene kan rengjøres og få utført enkle reparasjoner, her er alt som trengs av vann. Alle de andre alternativene krever jo nedbygging av mye matjord eller dyrkbar jord, og avløp og kort vei å kjøre for septikttømmebilen.

Togenes lukkede toalettsystem må tømmes, det utføres av Hias. Et argument for å flytte denne parkeringen er for å gi plass for en større byutvikling, jeg tviler på om det er den fulle sannhet.

Rom eiendom sitter inne med en makt de ikke burde hatt. De ønsker å få solgt hele området for byggetomter og tjene store penger eller at de forlanger en ublu arealleie av Bane Nor, slik at Bane Nor blir presset til å se seg om etter andre muligheter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke