15. sep
 
Bevar arbeidsplassene
Jobbtilbud.

Publisert: 13.feb.2016 04:00
Oppdatert: 15.feb.2016 09:44

Finansforbundet i Hedmark er bekymret for om regionen i framtida vil få tilbake sin del av verdiskapingen som skjer i finansnæringen. Store endringer skjer i bank og forsikring. Automatisering, digitalisering, outsourcing, bransjeglidning og selvbetjening. Bedriftene har aldri tjent mer penger enn de gjorde i 2015, men likevel ser vi signaler til at næringen er på vei ut av fylket og innlandet.

Santander legger ned 70 arbeidsplasser i Brumunddal. DNB legger ned to filialer i Hedmark og fire i Oppland. Gjensidige har lagt ned kontoret på Kongsvinger og kontoret på Tynset forsvinner snart. I tillegg er antall lokale takstfolk redusert.

Nyansettelser i de store virksomhetene skjer i sentrale funksjoner rundt IT, forretningsutvikling og digitale tjenester. Kilden til overskuddet er som det alltid har vært, kundene. Disse bor fortsatt over det ganske land, befolkningen i Hedmark har økt de siste årene. Finans er en svært lønnsom næring. Det er et problem dersom overskuddet som skapes ikke lenger pløyes tilbake også i form av lokale arbeidsplasser, men kun investeres i de store byene eller i utlandet, samt til å øke eiernes andel av kaka.

Den teknologiske utviklingen gir oss mange muligheter. De skal vi utnytte. Men det kan ikke bli slik at de tar fra oss muligheten til å bo og jobbe i Hedmark. Produktivitetsvekst er bra, men bare så lenge den bidrar til sysselsetting, vekst og god fordeling, også lokalt.

Finansforbundet i Hedmark forventer at fylkets sju stortingsrepresentanter står på for at finansnæringen fortsatt skal være representert med godt lønnede kompetansearbeidsplasser i fylket. Vi etterlyser en politikk for dette og forventer konkrete tiltak og virkemidler fra våre folkevalgte.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke