Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Bevar Klukhagan - det lønner seg

Publisert: 05.nov.2018 13:37
Oppdatert: 05.nov.2018 13:56

Det er med stor interesse jeg følger debatten om utbygging av Klukhagan, og jeg har lyst til å dele mine perspektiver både som praktiserende samfunnsøkonom og som utflytta hamarsing.

Samfunnsøkonomperspektivet først. En kommunes oppgave er å skape størst mulig velferd for sine innbyggere. Til å løse denne oppgaven har den ulike virkemidler både som tjenesteleverandør (skole, eldreomsorg, med mer) og som planmyndighet.

En kan derfor skjønne ordfører Einar Busterud når han i HA lørdag 3. november blir sitert på at «uten befolkningsvekst mister vi statlige overføringer til å holde gode velferdstjenester oppe». En utbygging av Klukhagan vil legge til rette for nye innbyggere og gi friske midler som kommunen kan bruke til å styrke sine velferdstjenester. Det en ikke må glemme er at utbyggingen også vil forringe kvaliteten til en allerede viktig velferdsprodusent, nemlig Klukhagan.

Det er ingen grunn til å betvile at BoligPartner med sitt prosjekt vil ønske å bygge boliger som i størst mulig grad ivaretar skogens kvaliteter. Men det er boliger som skal bygges, og det er ingen tvil om at det vil forrige kvaliteten på Klukhagan. Punktum!

Når kommunen skal fatte sin beslutning, må den veie hvor mye ekstra velferd den kan skape med skattekronene fra nye innbyggere i Klukhagan opp mot forringelsen i velferd av å bygge ned skogen. I de siste dagene er det skrevet mye om verdien en uberørt Klukhagan har for Hamars innbyggerne. Jeg skal ikke gjengi disse argumentene, men i et samfunnsøkonomisk perspektiv bør valget være enkelt for kommunen, Klukhagan må bevares!

Og så til perspektivet fra en utflyttet hamarsing. Jeg er vokst opp nær Klukhagan, og har hatt min oppvekst på ski, sykkel og til fots i skogen. Jeg bor nå på Holmen i Oslo, men med kone fra Vang og ei datter på 1,5 år bruker vi mye tid på å tenke på om hun skal vokse opp i Hamar eller i Oslo. Om Klukhagan nå bygges ned vil det gjøre valget enklere for oss. Da blir vi i Oslo og går tur i Mærradalen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke