Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Lunkelia: Et flott turområde.Foto: Berit Roald, NTB scanpix
 
Bevare Lunkelia er bærekraftig utvikling
I dag har jeg gått en lang tur i Sjusjøen fjellet og funnet en vakker bålplass i Lunkelia for å nyte utsikten og roen i dette flotte turområdet.

Publisert: 27.okt.2016 17:13
Oppdatert: 27.okt.2016 17:14

Og her jeg ikke alene. Her er det hundrevis av barn og ungdommer på tur som vanlig. Her jeg sitter i dette vakre landskapet blir jeg lei meg for Pihl AS planer om å bygge ut 60 nye hytter i Lunkelia opp mot snaufjellet. Dette kommer på toppen av allerede 3500 hytter på Sjusjøen.

Venner av Sjusjøen fjellet har i to år arbeidet for å redde Lunkelia fra Pihls ikke bærekraftige planer om å bygge ut selve indrefileten på Sjusjøen. Det er ikke til å tro at Pihl AS i sin saksfremstilling kan omtale dette området som mørkt og trist uten bruk overhodet. Synd at Per Fineid ikke er her idag. Da ville han ha sett barn og ungdom myldre gjennom dette flotte turterrenget som de gjør sommer som vinter.

Vi har mottatt tusenvis av proteststemmer og underskrifter fra Ringsakerværinger, Sjusjøen Vel, hyttefollk, turfolk, skiløpere, speidere som meg, utenlandske og norske turister, DNT Lillehammer, Nordseter Vel og Lillehammer kommune. Alle disse protestene er overbrakt til ordføreren i Ringsaker. Ringsaker ser åpenbart bort fra protesten fra Lillehammer?

Vi har dokumentert det store folkelige protest engasjementet gjennom underskriftskampanjer, fakkeltog, appeller, samlinger og innlegg i pressen. Fjellfolket på Sjusjøen har fortalt Pihl AS og kommunen at grensen er nådd for Sjusjøens tåleevne. Vi bruker demokratiske midler I vår protest mot disse planene.

Vi har med stor bekymring opplevd at kommunen har omregulert Lunkelia fra Natur og Friluft til Utbygging uten overhodet å vurdere adkomst til denne isolerte øya opp mot Lille Lunkefjell. De veialternativene som kom nå vil ødelegge setermiljøet, Troll løypa og Birkenløypa. Dette kan ikke politikerne godta.

Vi skjønner ikke at politikere som er Pihlaksjonærer stemmer for en utbygging som kan gi fortjeneste i 100.000 kr. klassen. De skulle ha meldt seg inhabile.Og hva med nærbeslektede aksjonærer på Nes som også tjener godt på dette vedtaket ? Og vi har en varaordfører som forteller det norske folk på Dagsrevyen under påskeaksjonen 2016 at han har stemt for fortetting i Lunkelua. Der tar han feil. Han har stemt for omregulering til utbygging på basis av en uklar innstilling fra rådmannen som snakker både om fortetting og omregulering.

Jeg ville tro at Fylkesmannen som tilsynsmyndighet burde vurdere dette før det skjer en ubotelig skade på Sjusjøens natur.

Jeg kjemper denne saken for barn og barnebarn for at de skal få oppleve de samme flotte naturverdiene som jeg har fått oppleve på Sjusjøen gjennom mange år.

Jeg vil avslutte dette innlegget på samme måten som på de store Fakkeltog appellene i påsken 2015 og 2016.

Bevar Lunkelia! Lytt til erfarne fjellfolk! Det er ingen skam å snu.

Ringsaker kommune kan fortsatt omgjøre et mangelfullt utbyggingsvedtak med inhabile jastemmer som sikret et knepent flertall, 21- 20.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke