hacklink
17. sep
Biblioteket: En aktiv arena for kunnskap, debatt og kulturformidling.Foto: Thomas Brun, NTB scanpix
 
Biblioteket mer enn en plass med bøker
Et bibliotek er ikke bare en plass hvor folk går inn og ut for å låne bøker. De ansatte på bibliotekene rundt om i Oppland og Hedmark har en hverdag som handler om mer enn bøker.

De gjør en fantastisk jobb for lokalsamfunnet. De gir mange en trygg havn og varme. Barn, unge, eldre og psykisk syke og innvandrere bruker bibliotekene som et trygg og godt sted hvor ingen stiller spørsmål om hvem, hvilken bakgrunn eller hvor de er fra.

Når kommunene skal se på penge sekken er det kultur det ofte går utover, vi bør holde politikerne i øra og synliggjøre den jobben og hvor viktig det er med et bibliotek i kommunene.

Vi bør også få kommunene til å skjønne viktigheten av skolebibliotek, slik at elevene får lett tilgjengelighet på bøker og hjelp til å finne de rette bøkene. Vil trekke frem Sør-Odal kommune som bygger ny skole med eget skolebibliotek og bibliotekar her er det mange som har mye å lære, sånn burde det være på alle skoler.

Folkebibliotekene har gjennomgått store endringer de siste årene, og fremstår som attraktive og viktige møteplasser i lokalsamfunnet. Bibliotekene bør styrkes for å kunne leve opp til sitt samfunnsansvar som uavhengig og kompetente kunnskapsformidlere. Folkebibliotekenes driftsbudsjett må styrkes for å sikre fortsatt utvikling.

Fagforbundet Hedmark og Oppland arbeider for at det legges til rette for flere meråpne biblioteker at det videreutvikles som en kommunal arena for tilgang og opplæring i bruk av digitale ressurser og styrker bibliotekets rolle som kommunens arbeid med integrering. At det det videreutvikles som en aktiv arena for kunnskap, debatt og kulturformidling.

Bruk stemmeretten så kulturen i din kommune styrkes! Kultur er en arena for styrket folkehelse.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke