Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Parkering: Er det bilen, folket eller begge deler som skal ut av sentrum, spør Steffen Tingvoll Evensen.
 
Bilen, folket eller begge deler ut av sentrum?
Fra og med 2019 øker prisen for dagparkeringen i Hamar kommune med 25 prosent, men hvordan kan en kommune som ønsker et bedre sentrumsliv mene at økning i parkeringsavgift er veien å gå?

Publisert: 09.jan.2019 12:08
Oppdatert: 09.jan.2019 12:49

Prisen for dagparkering på Åttemetersplanet øker fra 38 kroner til 48 kroner, på denne måten mener Hamar kommune, det vil bli et bedre sentrumsliv i byen. Åttemetersplanet brukes av flere arbeidstakere i byen, da dette er en stor parkeringsplass med relativt kort vei inn til kjernen av Hamar sentrum. HA skrev på lederplass 7. januar 2019 følgende: «Prisingen av P-plassene må føre til at jobbparkeringen skyves til ytterkanten av sentrum». Hvis en arbeidstaker jobber i gågata i Hamar sentrum, er det praktisk for denne personen å parkere på Åttemetersplanet, gå inn til gågata uten en altfor lang vei. Åttemetersplanet ligger på andre siden av jernbanen, og slik sett ikke i kjernen av sentrum, men litt i utkanten.

Dette skrev HA på lederplass 7. januar.

Åttemetersplanet brukes også av arbeidere, som for å kunne komme seg på jobb, må ta bilen til sentrum, for så ta toget videre. Ved å øke avgiftene legger Hamar kommune dermed opp til at pendlere skal få en dyrere og vanskeligere hverdag, for å kunne komme seg på jobb. Hamar og Omegn FpU er lei av at bileiere brukes som melkeku for økte inntekter til Hamar kommune.

Det ropes om at man må ta bussen hit og dit, men det er ikke alltid det passer å ta buss til jobb. Hvis en person har unge i barnehagen som må leveres, før personen skal på jobb, er det problematisk å måtte kjøre ungen i barnehagen for så å kjøre hjem for å ta buss på jobb. Hamar og Omegn FpU er for valgfrihet og det å presse bilen ut av sentrum med økte parkeringsavgifter, er absolutt ikke valgfrihet.

Korttidsparkeringen i kommunen øker fra 18 kroner til 28 kroner, det positive er at det opprettholdes to timer gratis parkering i kjernen av sentrum. Ved å øke parkeringsavgiftene, vil de som bor nær bussholdeplasser med hyppige avganger ta buss, samtidig som man gjør det vanskeligere for dem som ikke har hyppige avganger med buss i nærområdet. Man flytter rett og slett ikke bare bilen ut av sentrum, men man gjør det også tungvinnere for folkene å bruke sentrum.

Hamar og Omegn FpU er sterkt imot vedtaket om økte parkeringsavgifter, og mener det bør reverseres. Vi mener også to timer gratis parkering bør utvides til å gjelde større deler av Hamar, slik at Hamars innbyggere får den valgfriheten de fortjener til å velge buss eller bil selv om de skal på rådhuset eller gågata.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke