16. sep
 
Bilfri Strandgate? Har du hørt på maken?

Publisert: 02.sep.2019 14:44
Oppdatert: 03.sep.2019 06:16

Noen nære venner fra venstresiden i hamarpolitikken, fikk plutselig en idè rundt kaffebordet: Vi stenger Strandgata.

Har du hørt på maken? Stenge Strandgata?Det skal ikke mye tenking til for å lansere idèer, så tankerekken i dette tilfelle var nok totalt fraværende.

HA kaller ideen for et «friskt utspill». En annen avis, eller kanskje bare en annen medarbeider i HA, ville kanskje foretrukket følgende overskrift: Venstresiden i Hamar vil fordoble trafikken ved to av byens største skoler.

Og det “friske utspillet” fra HA hadde nok blitt til «en syk idè».

Katedralskolen og Ajer Ungdomsskole ligger helt inn til Ringgata. De har ca 1.700 elever pluss et stort antall ansatte. Mange av elevene kommer syklende, noen går til skolen, og er avstanden til skolen stor, kommer de med buss.

Om nevnte politikere hadde brydd seg med å tenke nærmere på idèen, ville følgende stikkord dukket opp i tankerekken: Muligheter-Fordeler-Ulemper-Trafikkendring-Beboere på Hamar vest-Virkninger på barn og unge.

Sistnevnte post, «Barn og unge først», har fulgt med i alle saker kommunestyret har behandlet de siste 10-12 årene. Om en sak ville bli til ulempe for barn og unge, ble ikke saken vedtatt.

Det finnes kun to aktuelle trafikkårer til Hamar vest, Hamars mest befolkede boligfelt; Strandgata og Ringgata. Grønnegata er uaktuell. Den er for trang, går gjennom tettbebygd boligstrøk, og krysses av seks-sju tungt trafikkerte veikryss.

Strandgata må selvfølgelig ikke stenges. Skal noe gjøres med gata nå, må det være å redusere antall parkerte biler som nå fyller gata.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke