hacklink
17. sep
 
Bilfritt Hamar sentrum?

Publisert: 21.des.2017 15:20
Oppdatert: 21.des.2017 15:20

I disse dager proklamerte Hamars ordfører et bilfritt Hamar sentrum i framtiden. Her ligger det vel mye meninger og trolig ønsker om et nirvana i Innlandet, som trolig blir navnet på det nye innlandsfylket.

Mange ønsker å opprettholde jernbanen i den eksisterende traseen, og bevare jernbanestasjonen i eksisterende form. Her er det nok kryssende interesser. Personlig tror jeg det blir et drømmeprosjekt. Hvordan skal det bli? En jernbanestasjon og et sentrum uten biler, drosjer og busser, noe som faktisk henger sammen? Samtidig hvor man ønsker å få tilbake sentrumshandelen, og har innført to timers fri parkering. Det vil bli som ei haltende gås, med lite luft under vingene.

Kanskje Hamar trenger en langtidsplan for de neste hundre år, en plan som henger sammen og som kan være mer realistisk.

Riktig nok har kommunestyret stemt for en østlig løsning på jernbaneproblematikken, for å åpne Hamar sentrum mot Mjøsa, noe som lyder som søt musikk i mine ører. Men enda ser det ut til at svært mange enda lever i drømmenes verden.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke