17. sep
 
Billig retorikk

0
Publisert: 18.aug.2015 04:00
Oppdatert: 18.aug.2015 06:57

BBLs Busterud og Høyres Fangberget har tydeligvis blitt enig om å bruke ordene «uten kontroll» og «dårlig styring» i debatten om kommunens økonomi. Jeg har lest at Hamarskolen har klatret opp fra 14.plass til 8. plass på rangering av Norges beste skoler.

Tidligere viser brukerundersøkelser og trivselsundersøkelser at eldreomsorgen drives veldig bra. Hamar kommune yter altså meget gode velferdstjenester til sine innbyggere. Dette handler ikke om å være ute av kontroll, det handler om å ønske best mulige velferdstjenester for alle innbyggere.

Pengene blir ikke akkurat brukt til «dining og wining» som Høyres ordførerkandidat Knut Fangberget ble beskyldt for med fylkeskommunale midler tidlig på 2000-tallet (Viking Venture). Ei heller startes bygging av nye prosjekter med 28 prosents sjanse til å komme i mål med budsjett, som for eksempel kulturhusvedtaket hvor et bygg til 700 millioner ble vedtatt med 28 prosent mulighet for å nå budsjettmålet. Det er dårlig styring.

Overforbruket i 2014 ble brukt til å gi gode tilbud til innbyggerne. Selvsagt må man i budsjetteringen framover justere kursen slik at kommunen går med det lille overskuddet som skal til for å sikre driften. Så jeg bare spør: Er det «Viking Venture-Fangberget» og «Bruke-opp-alle-fondsmidlene-Busterud» som skal være de som skal sikre kontroll over økonomien?

kandidat Hamar Arbeiderparti

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke