Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Biltema er brudd på regulerings- planen

Publisert: 14.mar.2018 15:29
Oppdatert: 14.mar.2018 15:56

Nytt kjøpesenter: Biltema er brudd på reguleringsplanen ved Arnkvern. Ringsaker kommune skal som kjent bygge en stor handelspark ved Arnkvern like ved grensen mot Hamar. Her skal altså Biltema bygge 7.500 kvadratmeter.

Med et areal som overstiger halvparten av Maxis grunnflate blir det her opprettet et lite kjøpesenter som vil konkurrere med eksisterende butikker i både Hamar og Brumunddal sentrum.

Nå er det imidlertid slik at området er regulert for plasskrevende varer. I tillegg foreligger det også sentrale føringer om at det ikke skal etableres nye kjøpesentre utenfor etablerte handelssentre.

I dokumentene for reguleringsplanen er det blant annet skrevet at butikker som XXL ikke skulle tillates der. Biltema kan imidlertid også sammenlignes med dette.

Poenget mitt er at Biltema selger for mange småvarer til å kunne kalles «plasskrevende handel», som er hva reguleringsplanen tillater. De selger blant annet også sykler og en del annet sportsutstyr. Det skal ikke tillates hva som helst av handel der, ifølge det reguleringsplanen tillater.

Tar man en tur innom en Biltema-butikk kan man se at de har et veldig bredt utvalg av varer, og at de selger varer innenfor de fleste kategorier unntatt biler, møbler og mat. De fleste varene de selger er imidlertid småvarer som jeg uten problemer kan få med meg som fotgjenger eller på en sykkel. Hadde Biltema begrenset seg til å selge store ting, så hadde det vært noe annet. Men på grunn av beliggenheten kommer de fleste til å kjøre bil når de skal handle på dette nye kjøpesenteret.

Etablering av Biltema ved Arnkvern bør stoppes fordi det er i strid med sentrale retningslinjer om etablering av nye kjøpesentre og med gjeldende reguleringsplan for området.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke