Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Biodrivstoff ingen god løsning

Publisert: 26.mar.2017 21:57
Oppdatert: 26.mar.2017 22:41

Det er godt at jeg noen ganger, og i noen saker, også kan være enig med Olav Skipnes. Han hadde et godt innlegg om biodrivstoff torsdag 23. mars.

Biodrivstoff er ingen varig løsning, det er i beste fall et alternativ i en overgangsfase. Biodrivstoff vil aldri løse klimautfordringen. Akkurat som olje, slipper også kvist og bark og rusk og rask ut CO2 når det forbrennes, om enn nitrøse gasser i noe mindre grad.

Clouet er at det må være en balanse, en balanse mellom den CO2 vi slipper ut ved forbrenning, og den CO2 de grønne vekstene forbruker ved fotosyntesen. Når naturen kommer i ubalanse her, oppstår en klimakrise.

Vi kan sikkert opprettholde balansen ved å lage biodrivstoff av rusk og rask, men når vi må hogge ned Regnskogen for å få 20 prosent biodrivstoff på tankene våre, da blir dette ganske fort verre enn å bruke olje.

Når det gjelder el-biler er også disse miljøvennlige bare dersom strømmen de går på, er fornybar. Er denne strømmen produsert med olje, gass. og kull, er el-bilene globalt sett like forurensende som en bensinbil. El-bilen vil hindre store lokale utslipp i byer, men for planeten vil ikke el-bilen ha noen gunstig effekt hvis ikke strømmen er produsert med fornybare kilder.

Det beste i Norge er å legge elver og fosser i rør, og få energi av vannkraft. Det er kanskje stygt, men den er 100 prosent fornybar. Så kan vi bygge vindmøller, og utnytte bølgekraften. Det positive i dag, er at klimaforandringen skaper enda mer vind, enda mer vann, og enda mer bølger. Det er altså gode forutsetninger for å få en miljøvennlig strømproduksjon i årene framover. De mest spenstige energipolitikerne vil kanskje til og med trekke Thoriumrapporten fra 2008 opp av skuffen.

Det er heller ikke mye mening i å forby oljefyren til fru Gulbrandsen, dersom oljen hennes fortsatt skal hentes opp fra havbunnen, og brennes opp andre steder, av andre, og til andre formål. Effekten får vi først når vi aksepterer at olja faktisk må bli liggende der den er, på havets bunn.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke