Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Hatmeldinger: Harald Skjølaas mener biskop Solveig Fiske er på trygg grunn i denne saken
 
Biskopen på trygg grunn
Vår biskop skrev i HA 24. juli at det er tid for et oppgjør mot hat- og trusselmeldingene av Utøya-ofrene som pressen har avdekket.

Publisert: 30.jul.2018 15:13
Oppdatert: 30.jul.2018 15:42

25. juli fulgte HA opp saken på lederplass. 26. juli skrev John Glenn Robertsen at hatmeldingene ikke er noe å bry seg om. Det er noen få tullinger som står bak dette. Samme dag skriver Einar Lang-Ree at denne saken ikke må bli partipolitikk, slik biskopen har gjort den til.

Biskop Solveig Fiskes innlegg 24. juli.

HAs lederkommentar 25. juli.

Jeg mener at biskopen er på trygg grunn når hun i sitt innlegg «henger bjella på katten» og henvender seg direkte til Fremskrittspartiet når hun advarer sentrale politikere mot å bruke sårende og krenkende språk overfor uskyldige ofre. Vi skal huske på at stortingsflertallet også har reagert på Sylvi Listhaugs debattform, og hun ble fjernet fra sin stilling.

John Glenn Robertsens innlegg 26. juli.

Einar Lang-Rees innlegg 26. juli.

Men hun var ikke alene. Klassekampen skriver på lederplass 25. juni om lignende overtramp fra Mazyar Keshvari, John E. Helgheim og Per Sandberg. Til og med Høyres Jan Tore Sanner rotet det til for seg og måtte ile til med en unnskyldning for å få beholde sin stilling. Høyre stilte seg bak Listhaug da stortingsflertallet mente at nå var det nok.

Jeg støtter biskopens syn på hva slags holdninger og språkbruk som ikke skal brukes i samfunnsdebatten. Hun tåler ikke så inderlig vel den uretten som ikke rammer henne selv. Jeg tror der er mye å vinne ved å pusse på språkbruken som nå er vanlig både i film og TV-underholdning, i idretten og i skolen. NRK har laget regler for hva de kan godta av kommentarer fra publikum.

Norsk straffelov har bestemmelser om straff for «med ord eller handling å fremkalle alvorlig frykt». Kanskje dette problemet er for stort til at vi kan nøye oss med å ønske trollene god bedring, slik Robertsen foreslår.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke