Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Sylvi Listhaug: Med et folkelig språk.
 
Biskoper og politikk
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug har en direkte retorikk og et folkelig språk som alle forstår og noen misliker.

0
Publisert: 25.feb.2016 04:00
Oppdatert: 25.feb.2016 06:57

Meninger

Hennes begrepsbruk i innvandringsdebatten som «gullstoler», «godhetstyranni», at Norge har «en sosialistisk kirke» osv. er direkte tale. Hun sier at »hun kaller en spade for en spade». Dette har fått flere biskoper på banen, nå sist biskop Midttømme i diskusjon med Listhaug i «Dagsnytt 18».

Der benektet biskopen statsrådens påstand om en sosialistisk kirke, og viste til nestekjærlighetens budskap fra Jesus om at «du skal elske din neste som deg selv». Dette budskap har for mennesket som flokkdyr og sosialt vesen, vært sentralt i menneskets natur fra tidenes morgen, uavhengig av religioner.

Så sier Listhaug at hun vil ha «en konservativ kirke». En konservative statskirke hadde vi i hundrer av år, og langt opp til vår tid. På vesentlige punkter er det historisk riktig at kirken ikke bare godtok det fullt ut kapitalistiske samfunn. Den var da en av det kapitalistiske samfunns beste forsvarere og støtter, med biskopene i spissen. De uttrykte at dette var Guds vilje og ordning.

Nå kan ikke kristendom og politikk skilles totalt. Begge har med moral å gjøre. Den faglige og politiske arbeiderbevegelse ble i forrige århundre en betydelig samfunnskraft som også slo inn i kirken. Den demokratiske sosialisme avviste både kapitalismen og kommunismen. Begge krenker ddemokratiets grunnprinsipper om frihet og rettferdighet. «Den norske samfunnsmodell» ble skapt ut fra solidaritetsbegrepet og nestekjærlighetens modell. Siv Jensen har erklært at denne modell står i veien for den politikk regjeringen ønsker seg. Dette bekreftes av Listhaugs uttalelser.

Migrasjonsbølgen mot Europa fra islamske land i Midt- Østen og Nord-Afrika fører til en uro og usikkerhet om framtiden som overgår alt annet i oss vanlige mennesker. Vi vil ha kontroll, sikkerhet og en moderat innvandring, slik en av våre fremste sikkerhetseksperter, Helge Lurås, anbefaler. Her er jeg enig med Listhaug i at dagens kirke v/biskopene svikter. De åpner favnen og sier bare kom, kom, uten ansvar for konsekvensene. Det samme gjør for øvrig kongen. Statens oppsparte milliarder får bein å gå på. Både biskoper og konge kunne i det minste si at de ville ofre noe av sine midler på dette alter. Det gjør de ikke. De blir som fariseerne; hyklere, dømmesyke og pengekjære. Så får vi andre tåle å bli kalt for rasister når vi går inn i denne debatt med våre meninger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke