16. sep
 
Bittersøt nyhet

Publisert: 21.des.2016 13:06
Oppdatert: 21.des.2016 13:31

Jeg leser på nettet – og hører på NRK – at planleggingssjef Sverre Setvik i JBV valgt vekk redegjørelse av Hamars kanskje mest skånsomme jernbaneløsning (kort tilsving i Åkersvika.) Det ble gjort fordi han ikke husket innholdet i et brev fra i vår. Eller mer korrekt: han husket at brevet inneholdt mer enn det gjorde. Han trodde brevet fra Fylkesmannens kontor hadde signaler om å ikke utrede den tilsvingen, så han trodde den var miljøfarlig. Men det fantes ikke noe slikt signal – kanskje noen fortalte Setvik det et sted underveis, og så ble det sittende i hodet. Likevel har det blitt brukt som argument for å unnlate å gjøre utredningen.

Det er menneskelig å feile, og Setvik har ikke noe elefant-minne han heller. Det kan skje med de fleste av oss at vi ser ting vi helst vil se, og ikke verden slik den faktisk er.

Dessuten var det fint å få dette på plass nå. Vi kan jo ikke bygge en jernbane som ødelegger miljøet fordi den kanskje mest miljøvennlige løsningen ble valgt vekk ved en feiltakelse.

Det bitre ved nyheten er dette: Jernbaneverket må nå stanse prosessen, og be om utredning av kort tilsving. Det vil ikke ta så lang tid, men noe forsinkelse må vi jo regne med. Det vil også ta den politiske prosessen noen skritt tilbake. Det er synd, for vi vil jo gjerne ha banen på plass å fort som mulig. Men nå må vi være litt tålmodige og ikke være for harde med JBV – også statlige instanser kan altså ta feil, all sin prosesskontroll til tross.

Det søte ved nyheten: Hamar og hamarfolk får ofte beskjed fra Jernbaneverket, Dobbeltspor Snarest m.v. at vi må passe oss for å ikke forsinke gangen for dobbeltspor nordover. Det er derfor greit at vi har fått solid på plass en gang for alle at det ikke er vi som er skyld i forsinkelsene – ansvaret ligger helt og holdent hos Jernbaneverket selv.

Altså; vi er ikke sinna, og vi skjønner som sagt at det går an å huske feil av og til. Vi får være litt romslige, det er jo jul og greier. Vi klarer nok å vente den tiden det tar, sånn at alt blir gjort ordentlig og redegjørelsen kommer på plass. Vi er jo hedmarkinger. Vi er både tålmodige og opptatt av at alt skal være skikkelig gjennomført.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke