hacklink
17. sep
 
Bjørner skadd

Publisert: 22.okt.2018 13:29
Oppdatert: 22.okt.2018 13:35

16. oktober leste jeg på teksttv følgende melding, «bjørner skadd i et forskningsprosjekt», bjørner som av har blitt påført implantater, av forskere. Dette for at forskerne skal kunne spore dyrene. For noen av dyrene førte dette til betennelse og at to av dyrene fikk så store betennelser at de led en langsom og smertefull død.

Da melder spørsmålet seg, hva er den verste forbrytelsen? Det å avlive et rovdyr som herjer i husdyrflokken med et velrettet rifleskudd, kontra at man i forskningens navn påfører dyrene en langvarig og grusomt smertefull død. Personer som i nødverge skyter et rovdyr blir stilt for retten og idømt stor straff, i form av både bøter og fengsel.

Jeg synes det ville være rimelig at forskere som utfører slike bestialske inngrep i faunaen, må få anledning til å forklare seg i retten. For eksempel, hvor viktig slik forskning er for landets fauna, da kan fagfolk og legfolk få være med for å si sin mening om forvaltningen

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke