Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Konflikt: En skadet person fraktes bort etter en protestaksjon på Gaza-stripen.Foto: Khalil Hamra, AP
 
Blander sivile rettig- heter og religionsfrihet

Publisert: 07.jun.2018 13:32
Oppdatert: 07.jun.2018 13:58

Theodor Abrahamsen blander sammen sivile rettigheter og religionsfrihet. I et innlegg i HA tirsdag 5. juni, spør Abrahamsen om hva som er sannheten om forholdet mellom Israel og palestinerne.

Theodor Abrahamsens innlegg 5. juni.

I dette innlegget framhever han at det finnes både synagoger, kirker og moskeer i Israel, mens det trolig ikke finnes verken synagoger eller kirker på Gaza-stripen eller i andre palestinske områder. Han har sikkert rett i dette, men det har jo ingen som helst slags relevans for konfliktene mellom palestinerne og staten Israel.

Den konflikten dreier seg jo om rent sivile rettigheter, ikke om religiøse forhold. Det dreier seg om eiendomsrett til land, og først og fremst om borett for flyktningene fra slutten av 40-tallet. I stadig stigende grad dreier det seg om rett til bruk av vannressurser, om fri bevegelse inn og ut av Israel, om tilgang til varer av ulike slag det vil si om generelle levevilkår.

Abrahamsen har rett i at det finnes mange palestinere med israelsk statsborgerskap. Ifølge Wikipedia gjelder det omkring 1.835.000 mennesker i 2018. Dette er palestinere som ikke ble fordrevet i 1948 og etterkommere etter dem. I teorien er disse fullverdige statsborgere med samme rettigheter som de jødiske innbyggerne. I sin bok fra 2011, «The forgotten Palestinians», beskriver imidlertid den jødiske historikeren Ilan Pappe, hvordan disse palestinerne blir diskriminert, politisk, økonomisk og sosialt.

Abrahamsen blander sammen hummer og kanari, når han synes å mene at det er trosfrihet og kultur som utgjør kjernen i konfliktene i Israel og i de okkuperte områdene, mellom jøder og palestinere. Konfliktene dreier seg om helt andre forhold, noe som også ligger til grunn for FNs gjentatte resolusjoner om saken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke