Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
Stange: Pensjonistpartiet bidro til at Arbeiderpartiet snudde i saken om nedlegging av Nordstad barnehage, skriver Bjørn Sveheim.Foto: Henning Holter Christensen
 
Ble for «breiale» for Frode Sam Hauen
Nei, Frode Sam Hauen, vi i Pensjonistpartiet burde selvfølgelig ikke ha fremhevet oss sjøl.

Publisert: 28.des.2018 14:02
Oppdatert: 28.des.2018 16:45

Det passer seg egentlig ikke for folk som har vokst opp i en tid der det å stikke seg fram ble slått hardt ned på, eller i verste fall noe det kunne bli bygdesladder av. Men for å bruke dine egne ord om oss, så er jeg likevel litt stolt av hva et lite «vingleparti», med bare en representant, fikk til ved årets budsjett.

Vi bidro til at Ap snudde i saken om Nordstad Barnehage, og vi klarte for andre året på rad å være med på å gi et løft innen den hjemmebaserte omsorgen. I tillegg fikk vi tilført viktige stillinger på Stange sjukehjem. Tilbakemeldingene fra brukerne av omsorgstjenester i Stange er ikke bare positive. Derfor var denne prioriteringen riktig, og vi tror dessverre ikke at behovet er dekket med det vi fikk til ved årets budsjett heller.

Pensjonistpartiet er opptatt av de eldre og deres velferd. Mange eldre mister matlysten og går ned i vekt. Derfor er gode matopplevelser viktig, og for en sjukehjemsbeboere bør helst maten komme fra eget kjøkken. Endelig mener vi at de eldre bør få del i mange av de opplevelsene vi andre tar som en selvfølge. Derfor var det så viktig å styrke frivilligheten slik at de eldre kan få hjelp til bedre matopplevelser og til å delta på turer og tilstelninger.

Vi vil støtte alle tiltak som gir en bedre eldreomsorg, enten forslagene kommer fra posisjon eller opposisjon. At man er blokkuavhengig innebærer jo nettopp at man har en større frihet til å støtte en god sak, uansett hvem som fremmer den.

I vinter gjorde vi et framstøt for at våre sjukehjem skulle bli «Livsgledehjem». Her var Hamars «Livsgledehjem» til stor inspirasjon for oss. Beklageligvis var ikke ledelsen i Stange like opptatt av dette. De mente at de allerede gjorde mye av det som kreves av et «Livsgledehjem».

Nå er det selvfølgelig ikke gratis å sertifisere et «Livsgledehjem». At ledelsen vil prioritere pengene annerledes, har vi derfor stor forståelse for. Men takket være Pensjonistpartiet vil det nå bli ansatt «en gledesspreder» på Stange sjukehjem. Vi tror at den personen som ansettes vil fylle en viktig funksjon og bidra til å gi beboerne ved sjukehjemmet en mer innholdsrik hverdag.

Så ser jeg av ditt leserinnlegg at vi nok har forskjellig oppfatning av vår rolle i Stange-politikken. Det ønsker jeg ikke å gi ytterligere kommentarer til. Jeg deler imidlertid ditt syn på at vi går et spennende valg i møte og vil ønske både deg og partiet ditt lykke til med valget.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke