Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Ble vedtatt av et enstemmig storting

0
Publisert: 11.apr.2015 04:00
Oppdatert: 13.apr.2015 07:07

Uførereformen, eller mer presist skrevet, «Stoltenberg reformen», som ble innført i år, ble foreslått av regjeringen Stoltenberg. Den ble vedtatt av et enstemmig storting i forrige stortingsperiode i 2011. Det er viktig å ha dette overordna perspektivet når man diskuterer saken. Spesielt sett i lys av at flere prøver å få det til å se ut som om dette er en usosial reform, som blir gjennomført av H/Frp, når den faktisk ble vedtatt av et enstemmig storting.

Den eneste kritiske stemmen da saken ble behandlet var daværende stortingsrepresentant Robert Eriksson, som nå er Arbeids- og sosialminister. Han advarte mot at mange med gjeld ville komme dårligere ut, og foreslo at det skulle etableres en overgangsordning. Som statsråd fikk han etablert en slik overgangsordning, og den blåblå regjeringen fikk gjennomslag for hele 600 millioner til ordningen.

Det var veldig viktig og veldig riktig å få på plass en slik overgangsordning for de som taper MYE på reformen. For som Hanne Bjurstrøm, daværende arbeidsminister sa under stortingsdebatten, «de fleste vil i liten grad påvirkes av reformen». Faktisk viser tall at åtte av ti kommer likt eller bedre ut med reformen.

Følgelig var det en forståelse for at noen vil påvirkes litt av reformen, men dessverre var nok ikke Stortinget forberedt på at flere kunne tape vesentlig mye.

Under initiativdebatten om «Stoltenberg reformen» i Stortinget den 7. april, påpekte Arbeiderpartiet at de har mottatt bunker med klager på «Stoltenberg-reformen». Frp mottar også klager, men jeg kjenner meg ikke helt igjen i Aps beskrivelse, for Frp mottar også tilbakemelding fra uføre som er fornøyd. Uføre som får utbetalt mer og som også er meget tilfreds med at de kan benytte sin restarbeidsevne til å jobbe litt og slik kommer enda bedre ut både økonomisk og sosialt.

Jeg tror også at noen klager skyldes usikkerhet om hvordan uføretrygden blir fremover og ikke nødvendigvis at man reelt sett faktisk får vesentlig mindre utbetalt. Et viktig poeng her er at informasjonen burde og skulle vært bedre. I den sammenheng er det viktig å være litt selvkritisk for å ta lærdom av dette for fremtiden.

Stortingsrepresentant Frp

Arbeids- og sosialkomiteen

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke