17. sep
NATUROPPLEVELE: 30 000 passerer gang- og sykkelveien ved Bergsli i løpet av ett år. Både barn, unge, voksne og eldre setter pris på naturopplevelsene de får her til alle årstider.Foto: Oddbjørn Roksvaag
 
Bli med til kjøkkenbordet
IJeg vil gjerne invitere administrasjon og politikere i Ringsaker til mitt kjøkkenbord på det lille småbruket Bergsli, like ved gang og sykkelstien mellom Brumunddal og Jessnes.

Publisert: 28.nov.2016 17:47
Oppdatert: 28.nov.2016 18:30

I løpet av ett år passerer hele 30 000 personer som alle oser livsglede på vei forbi. Denne idyllen vil det planlagte dobbeltsporet sette en stopper for. Løsningen er at politikere i Ringsaker krever noen små naturgitte tunneler og redusert kotehøyde på sporet. Så enkelt. Det vil ivareta natur- og friluftsinteressene i området.

Tenk deg at du sitter på en kjøkkenstol hos meg og at vi drar stolene bort til vinduet for å se på hva som rører seg utenfor på en vårdag.

En bestemor og et barnebarn kommer leiende. Barnet er kanskje ikke mer enn tre-fire år. Bestemor forteller om naturen og viser med stolthet og glede de nyutsprungne blåveisene som er noen av våre aller flotteste vårtegn. Barnet blir ivrig og plukker en bukett, kanskje til bestemor eller til sine foreldre. Ikke vet vi, men det vi ser er gleden det gir både bestemor og barnet. Så tusler de videre og bestemor viser frem både maurtua i veikanten og småfuglene som sitter på den gamle og mosegrodde steinmuren i skogkanten.

Så er de borte fra vårt åsyn. Like etterpå, kanskje bare minuttet etter, kommer en gruppe syklister med gule sykkeldresser. I full fart, på rekke og rad, på en treningstur.

Og ikke lenge etter kommer et eldre ektepar, like opptatt av naturen rundt seg, av det blå teppet av blåveiser i skogkanten, av det yrende livet i maurtua og av herlig «musikk» fra våryre fugler.

Så kommer en dame i treningstøy joggende forbi. Og like etterpå et ungt par lett slentrende på en romantisk utflukt på litt gjengrodde stier.

Slik kunne jeg fortsatt i det uendelige. Det som plager meg er at dette kanskje ikke vil bli slik så veldig lenge. For meg personlig, så kan jeg finne noe annet å bruke tiden på ved kjøkkenbordet, men jeg tenker på de 30.000 (like mange som bor i Ringsaker) som bruker gang- og sykkelveien. Ikke ødelegg denne livskvaliteten for så mange mennesker!

Er du politiker så påhviler det et stort ansvar på dine skuldre til å tenke litt lenger og å se de litt større perspektivene. Og ikke alt bør være til givendes. Saken om fremføring av dobbeltsporet gjennom kommunen faller neppe på grunn av de avbøtende tiltak som er foreslått! Derfor: Krev tuneller og lavere kotehøyde nå!

Er du en av de 30.000 som passerer forbi Bergsli og synes denne turen gir deg livskvalitet, så ta kontakt med en eller flere av lokalpolitikerne i Ringsaker og fortell dem hvor viktig dette er for deg.

Muligheten nå!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke