buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Blinde unge diskrimineres av det offentlige
Forskjellsbehandling

Publisert: 29.jun.2016 04:00
Oppdatert: 29.jun.2016 09:09

Det er mye å glede seg til i løpet av året, og skatteoppgjøret er en av de tingene jeg har sett fram til denne uken. Så fikk jeg endelig en melding om at skatteoppgjøret var tilgjengelig. Jeg åpnet webleseren og logget meg inn på mine sider på Altinn, fant fram til rett fil og åpnet den, men der sa det stopp.

Selvangivelsen er laget i et PDF-format som er umulig for meg som blind å lese. Teksten er nemlig lagret som bilde, noe som min skjermleser ikke kan tolke.

Vi lever i Norge i 2016, og det å lage en fil i et tekstformat som alle kan lese er ikke vanskelig, men når ikke engang skattemyndighetene vil ha et format som alle kan lese, blir jeg rett og slett skuffet over det offentlige i Norge.

Vi hører politikere snakke varmt og engasjert om universell utforming, og vår kommunalminister Jan Tore Sanner har snakket om at språket i brev fra det offentlige skal bli enklere, men hva spiller det for rolle om språket er enklere når jeg ikke engang får mulighet til å se bokstavene?

Det at jeg og alle andre blinde i Norge skal kunne lese vårt eget skatteoppgjør skal være en selvfølge, men i dagens samfunn er det langt fra virkeligheten. Det skulle være unødvendig å være en over gjennomsnittet kyndig bruker av IKT for å få den samme informasjonen som alle andre tar som en selvfølge å få.

Det å kunne leve et selvstendig liv betyr også at det offentlig skal sende alle dokumenter i et format som alle kan lese. Løsningen er enkel, og bare noen tastetrykk unna. Gjennom å benytte en tilgjengelig filtype vil alle kunne lese all informasjon fra det offentlige. I dag føler jeg meg diskriminert av det offentlige generelt, og skattedirektoratet spesielt.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat