Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Blir de hørt?

Publisert: 21.aug.2018 13:58
Oppdatert: 21.aug.2018 14:12

Klimadirektoratet tok over fra direktoratene vi hadde i Norge om klima, forurensing, naturforvaltning og slike ting. I dette direktoratet er det 700 ansatte med stor kompetanse, men ingen myndighet. Deres oppgave er å legge frem fakta og gi råd.

Regjeringene Bondevik 2 og Stoltenberg fulgte 20-30 % av disse rådene. Den blå Solberg-regjeringen har høsten 2016 ikke fulgt en eneste anbefaling. Oljeselskapene har fått tilgang til alle blokkene der miljøeksperter har frarådet virksomhet. I 2015 ble det lyst ut flere kontroversielle blokker i og nær det vi kaller iskanten i Barentshavet mellom Svalbard og Finnmark. I iskanten pleier det å være et yrende dyreliv med mye plankton, fisk, sel sjøfugl og isbjørn.

Hva med boring her? Så lenge oljebransjen får med seg opinionsledere og de største partiene Høyre og Arbeiderpartiet, ligger det an til stadig tildeling av leteareal. Med en gunstig skatteordning som selskapene har, kan de slippe lettvint fra tap ved leting etter olje. Tapet betales i hovedsak av oss skattebetalere. Norske myndigheter har støttet leteboring i Barentshavet med mange milliarder kroner. Miljøbevegelsen og miljøpolitikerne tapte kampen om Barentshavet.

Utvinningen av gass på Snøhvit kom i 2007, og olje på Goliat kom i 2016. Da Solberg-regjeringen delte ut 40 nye blokker til oljeselskapene i 2016, var samtlige i Barentshavet, flere av dem i ytterst kontroversielle områder som i issonen. Både økonomisk og klimamessig er det blitt advart mot dette. Er det riktig å ta så stor risiko, spør sikkert mange. I årene2015-2016 fortelles det om fire «nesten» ulykker som Statoil hadde på plattformer, så trygg på at det ikke skal skje ulykker kan en jo ikke være.

Vi velger jo politikere for at myndighetene skal legge til rette for trygge gode liv for alle borgerne i dette landet, både nå og for fremtiden. Da burde vel rådene fra klimadirektoratet bli bedre hørt?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke