Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
UTBYGGING: Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud har foretatt en alenegang, mener Einar Lang-Ree.
 
Blir det nok en rådmannsak i Hamar?
I hele etterkrigstiden har byen vår vært bortskjemt med dyktige rådmenn.

Publisert: 17.aug.2017 13:40
Oppdatert: 17.aug.2017 13:41

I Tore Sanderuds, Asbjørn Mos og Svein Skaaraas’ mange tiårs regjeringstid ble byen bygget ut med boområder helt bort til Furuberget, fra Stortorget. Og uten «komplikasjoner» av noen art, i år etter år. Og det var «ordning og rede» tilstede, i kommunens hovedkvarter, overfor alle ansatte og overfor politikerne.

Dyktige rådmenn. Men, var dette «før å itte nå»? Nå når et formannskap blir innkalt ekstraordinært av rådmannen (og ordføreren?) midtsommers med sju dagers varsel for å hastebehandle en sak: En kontrakt som rådmannen alene hadde inngått med en utbygger, denne også utpekt av ham alene. Og uten ordførerens eller andre politikeres kjennskap. Til overmål: Tross viten om at det forelå en beslutning i kommunestyret om at det skulle innledes samarbeide med to andre utbyggere om eller når Tjuvholmen skulle utbygges.

Nå skulle det her ytterst på holmen, ifølge rådmannens hode, bygges et hotell på 34 etasjer, som ingen hadde etterspurt. Ikke av folket i byen, og ikke av noen politiker. Tvert imot var et hotellprosjekt i dette nærområdet avvist av «hele byen», bare for noen år tilbake. Et nytt hotellprosjekt nok en gang, var det altså bare rådmannen som gikk med, i sitt hode?

Det har vært et mellomspill: En rådmann ble ansatt, men måtte ta sin hatt og gå, nesten umiddelbart. Ingen vet hvorfor. Den siste, nylig ansatte, velger alenegang som sin arbeidsmetode. Finner ideen, bestemmer tomtepris, snakker ikke med ordføreren eller andre politikere, inngår alene kontrakt med utbygger, og overser andre kommunale avtaler. Formannskapet hasteinnkalles utenom tur, og gis en frist på sju dager til å bli med seg på sin alenegang. Bare for å gi den utpekte utbyggeren et raskt svar. Politikerne, de angår ham liksom ikke?

Det finnes neppe en rådmann i dette land, som har framstått på en slik oppsiktsvekkende måte. Satt sin karriere på spill. Våre politikere har dermed fått en lite populær sak i hendene: Måtte ta standpunkt til om de har tillit til sin rådmann, som har opptrådt på denne måten. De må avgjøre hans skjebne. Og det like etter at de har måttet avskjedige en annen rådmann.

Hvor kvalifisert vil den søkeren være, som melder seg til rådmannstjeneste i vår kommune, etter dette? Og hvordan vil «regnbuealliansen» stå seg ved valget neste år, etter en nok en «rådmannssak»?

En konklusjon: «Byarkitektur er alles ansvar», sto det å lese, med fete typer over første side i Aftenposten forleden. Så da så?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke