Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Blir mindre eiere av egne kraftressurser

Publisert: 16.apr.2019 15:36
Oppdatert: 16.apr.2019 15:48

Eidsiva eies av 27 kommuner i Innlandet samt Hedmark/Oppland fylkeskommune. Nå innstilles det på fusjon Eidsiva med Hafslund-konsernet i Oslo.

Formannskapet i Ringsaker behandlet saken onsdag 10.april, og rett etter påske kommer fusjonssaken til ekstraordinært kommunestyremøte, onsdag 24.april med en mellomliggende påske uten aviser. Vi skal på kort tid bestemme forvaltningen av minst 1000 arbeidsplasser og verdier over 19 milliarder kroner. Jeg synes vi har altfor kort tid til en stor sak med stor lokal betydning. Jeg stemte mot fusjon i formannskapet, alene.

I formannskapet var ingen media tilstede, jeg opplevde lite engasjement i en vanskelig sak. Ringsaker er av de største eierne sjøl om vi kun eier 14,6 prosent. Jeg mener vi er forpliktet til å gjøre våre valg med omhu da vi helt klart mister innflytelse ved denne fusjonen. Energifeltet er komplekst, men sentralt for videre utvikling av Innlandet. Jeg tenker at lokalt eierskap er særdeles viktig. Og når ni andre lokale energiselskap i Hedmark/Oppland, ikke vil samarbeide med Eidsiva,er det også en grunn til å undre om ikke de også ser tap ved fusjon. Vi taper lokal innflytelse, makta sentraliseres og for oss folkevalgte vil det bli enda vanskeligere å følge opp eierskapet uten å overlate alt til advokater og konsulenter. Vi spiller oss ut av banen.

I fusjonsavtalen ligger Hafslunds ønske om å slå det nye selskapet sammen med enda flere aktører. Og er vi så sikre på at større er bedre i alle sammenhenger? Ofte er mindre enheter nytenkende og kreative, hva vil nå skje med alternative småkraftverk? Blir energi en monopolvare? Vi er både eiere og strømforbrukere, nå blir vi mindre eiere av våre egne kraftressurser. Er det god langsiktig forvaltning?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke